Излиза "Враг номер едно" за преследването на Бин Ладен

19410
Излиза "Враг номер едно" за преследването на Бин Ладен

Отличеният с "Оскар“ тандем от "Войната е опиат“ (Катрин Бигълоу и Марк Боул) отново се събира в трилъра "Враг номер едно“, който разказва за преследването на Осама Бин Ладен.

Продукцията е сред основните претенденти в тазгодшната Оскарова надпревара, където извоюва пет номинации, включително за най-добър филм, главна женска роля и оригинален сценарий. В допълнение Джесика Частейн получи отличие „Златен глобус“ за участието си в лентата.

Мая (Джесика Частейн) е в ролята на следовател, посветил десет години от живота си в преследването на най-търсения в света терорист. След терористичния атентат на 11 септември 2011 година, ЦРУ започва разпити на заподозрени агенти на Ал Кайда по света с цел да установи местонахождението на укриващия се Бин Ладен.

След като пристига в секретната квартира на ЦРУ и с очите си вижда бруталните методи за разпит, които се прилагат, Мая помага на непредвидимия си колега Дан (Джейсън Кларк) да се сдобие с информация, която ще помогне за залавянето на Бин Ладен. През следващите десет години разследването се сблъсква със серия от грешни следи и задънени улици, а търсенето все повече изглежда като обречена кауза. Междувременно многото случаи с камикадзета в Средния Запад и Европа подсказват, че Ал Кайда няма да се предаде без битка. Тогава, точно когато изглежда, че всички налични улики са отхвърлени , едно старо доказателство отвежда Мая към заподозрян, който може да е свързан с човека, обвинен в организирането на най-големия терористичен акт в историята на Америка.

"Враг номер едно“ излиза премиерно на голям екран у нас на 22 февруари 2013 година.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com