Шумен спечели първата съдебна битка с "Титан"

8399
Шумен спечели първата съдебна битка с "Титан"
Снимка: БГНЕС

"Титан - БКС” загуби на първа инстанция първото от четирите дела, които води срещу община Шумен.

Съдия Калин Колешански отхвърли предявените от фирмата-концесионер искове за заплащане на суми от 11 124,85 лв. главница за периода 1 януари - 31 декември 2013 г. и 343,70 лв. лихви за забава, информира Радио Шумен.

ЦСКА окончателно прекрати отношенията си с "Титан"

Ръководството на ЦСКА обяви, че клубът окончателно е приключил взаимоотношенията си с бившите собственици от фирма "Титан". На клубния...

В исковата молба на компанията се твърди, че по вина на община Шумен не е получавано своевременно договореното възнаграждение за 2013 г. До одобряване на план-сметката за почистване от Общинския съвет на 7 ноември 2013 г. всеки месец на фирмата са изплащани по 1/12 от утвърдената за предходната година сума. След това разликата от 223 807,32 лв. била фактурирана и платена на три транша до февруари тази година.

Според съдия Колешански предявените искове са неоснователни. Освен това лихвите за забава, търсени от „Титан - БКС”, не са предвидени в концесионния договор. В него е уговорена неустойка за забава при плащания, обект на делото, но такава не е претендирана.

Освен че искът на „Титан - БКС” е отхвърлен, дружеството ще трябва да плати и 974,60 лв. разноски по делото. Решението на Шуменския районен съд подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Окръжния съд.

"Искаме хората да разберат кой е коректният партньор на общината, и с работата си вече много години го доказваме", коментира управителят на сметопочистващата фирма Христо Николов. Той допълни, че с вероятно и за тазгодишните плащания ще се заведе дело, тъй като общинският съвет още не е одобрил план-сметката на дружеството.


Шумен е готов да се справя при евентуални снеговалежи

"Разполагаме с достатъчно инертни материали и техника за зимното почистване на Шумен". Това заяви управителят на "Титан-БКС" Христо Ник...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен