200 нови паркоместа ще ползват безплатно бургазлии

852
200 нови паркоместа ще ползват безплатно бургазлии
Снимка: Община Бургас
Община Бургас започва да изгражда около 200 нови паркоместа. Ще бъдат построени два паркинга, като единият ще побира 130 автомобилa и ще се намира на булевард "Мария Луиза". Около него се намират много жилищни сгради, търговски обекти  и пазарът, който всички в града знаят - "Краснодар", предаде кореспондент на Actualno.com от града.

Жителите на разрасналия се стремглаво комплекс "Славейков" също ще имат възможност да паркират на ново място. Другият паркинг ще е  до блокове 17, 18 и спирката на бързата автобусна линия. Той ще е с капацитет  около 50 автомобила.

Заради проливен дъжд ще трябва да се прави голям ремонт на входа на бургаския квартал "Сарафово"

Обилният дъжд, който се изсипа над бургаския квартал "Сарафово" снощи, е причината да пропадне земна маса при ключовия надлез, водещ къ...

Двата паркинга, заедно с оформянето на входовете, изходите към тях и тротоарите, се изграждат със собствени средства на Общината. Използването им ще е безплатно. Очаква се да бъдат готови до края на месец октомври или в началото на ноември. В следващия общински бюджет, както всяка година, ще бъдат предвидени и предложени за одобрение  нови локации за строителство на паркинги.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители