Архитекти настояват за трайно решаване на проблема с паркирането в Плевен

566
Архитекти настояват за трайно решаване на проблема с паркирането в Плевен
Снимка: Архитектурна колегия - Плевен
Проблемът с паркирането в Плевен с времето се задълбочава. За да се реши той, общинската управа трябва да изготви дългосрочна визия за него. Това заявяват членовете на плевенската Архитектурна колегия в разпространено днес открито писмо до кмета Георг Спартански и председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

„Архитектурната колегия апелира спешно да се създаде работна група, в която да се включат всички заинтересовани страни“ – пишат авторите на писмото. Те декларират готовност да окажат безвъзмездна експертна помощ.

Иван Миндиликов става кмет на 26 години и преобразява Плевен

Преди година Общинският съвет в Плевен посмъртно удостои със званието „Почетен гражданин” Иван Миндиликов - един от най-доб...

В дългосрочен план архитектите предлагат да се изготви визия за решаване на проблема с паркирането в града поне за 4 години напред като се използва опитът на големите общини като София, Пловдив, Бургас и Варна. Да се търсят варианти в посока инвестиции в паркинги с постоянен статут и изграждане на подобни подземни съоръжения. Да се преразгледат възможностите за частично покриване на Тученишка бара, а така също и правени преди време проучвания за изграждане на подземен паркинг в централна градска част и др.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители