Търсят се доброволци за помощ в кризисни ситуации

161
Търсят се доброволци за помощ в кризисни ситуации
Снимка: личен архив
Продължава набирането на хора за доброволни формирования в Област Враца, стана ясно днес на редовното заседание за намаляване риска от бедствия. Работата  на доброволците е свързана със самостоятелна дейност в кризисни ситуации и подпомагане работата на служителите на пожарната. За целта желаещите може да се записват в общината по местоживеене, след което преминават обучение. То се осъществява от служители на пожарната или в Центъра за квалификация, разкрит в Монтана.

В Област Враца успешна дейност развиват доброволни формирования в общините Оряхово, Роман, Мизия, Борован и Хайредин. В останалите населени места все още няма желаещи. Доброволци могат да бъдат и младежи навършили 16 гoдини. Общините разполагат със средства за тяхната застраховка и възнаграждение, когато са работили на терен. Няма кандидати за доброволци в  Бяла Слатина и Криводол. Формирование „Огоста“ от Хайредин пък очаква все още неполучени средства за екипировка и възнаграждения, уточниха на заседанието.

БСП се оплака: Нападат доброволци, събиращи подписи срещу сделката за ЧЕЗ

Вчера са били нападнати доброволци на Националната гражданска инициатива "Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ". Това съобщиха от п...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители