30 см е снежната покривка в София

3482
30 см е снежната покривка в София

Във връзка с продължаващия обилен снеговалеж, обстановката в София е усложнена, съобщават от пресцентъра на СО. Обработки се изпълнявате приоритетно по трасетата на обществения градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове.

По данни на БАН снежната покривка в града средно е 30 см.

Червен код в 3 области, Смолян обяви бедствено положение

Червен код е обявен за 3 области в Южна България – Смолянска, Кърджалийска и Хасковска заради интензивни валежи от дъжд и сняг....

На терен работи цялата налична снегопочистваща техника. Снигопочистващите машини изпълняват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна. Работи се във всички 24 района на Столична община.

Тази сутрин продължаваха обработките срещу заледяване в районите Средец, Витоша, Нови Искър, на Южната дъга на Околовръстен път, бул. Брюксел. Обработват се трасета на градския транспорт, но поради непрекъснатия валеж са заснежени. Започва почистване на спирките на градския транспорт и подходи към подлезите.

Градският транспорт се движи по своите маршрути. Затруднение има по планинските пътища Железница – Бистрица и за Желява, по които се движат автобусни линии 70, 98 и 118.

Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна – Златни мостове са затворени за движение.

Най-много сняг има в София и Драгоман

Към момента най-много сняг има в София. Снежната настилка в столицата е 13 см. Това съобщиха от НИМХ. В Драгоман снежната настилка е ...

Екипите на звеното за аварийно-спасителни дейности на Столична община са реагирали на 18 сигнала за паднали клони и дървета по пътните платна.

При необходимост през деня, за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди.

Аварийно-спасителни дейности на Столична община реагирали на 18 сигнала за паднали клони и дървета по пътните платна.

Поради усложнена обстановка от общината призовават софиянци, ако не се налага, да не излизат с автомобилите си.

Оранжев код за половин България за утре, АПИ може да спре движението по третокласните пътища

През следващото денонощие метеорологичната обстановката ще се усложни още. Валежите ще се усилят, ще бъдат предимно от сняг, в югоизто...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество