50-ти ден: ДАНСwithme не успя да спре депутатите да излязат в почивка

13765
50-ти ден: ДАНСwithme не успя да спре депутатите да излязат в почивка

Заканата за блокада на парламента и недопускане на депутатите в отпуска си остана само закана. Това е констатацията от юбилейния 50-ти ден #ДАНСwithme.

Призивите във Facebook от началото на деня бяха за нова обсада на парламента и за блокада, която да не позволи на депутатите да излязат във ваканция. В крайна сметка обаче не се стигна до събития като тези от 23-ти юли.

Контрапротестът продължава с активната подкрепа за кабинета

И днес контрапротестът в подкрепа на правителството Пламен Орешарски продължава. Броят на събралите се е обичаен – не повече от 3...

Повечето хора се събраха в часовия диапазон между 19:00 часа и 20:00 часа. Виковете „Оставка” ехтят под прозорците на Министерския съвет. Част от лозунгите, които са издигнати, гласят: „Септември ще бъде януари 1997 г.”, „Оставка, който не участва – съучаства”, „Докога ще е така?” "Виждам бъдещето – вместо палки, вадим бухалки, а всяка палка – пирон в ковчега", пише Агенция „Фокус”.

За поредна вечер протестиращите са дошли заедно със своите деца и домашни любимци. Сред протестиращите се открояват две жени, нарисувани и облечени като клоуни. На тениските им от предната страна пише „кандидат-депутат”, а отзад: „протест 2013”.

Като спомен за 23-ти юли протестиращите пресъздават събитията, които се случиха с белия автобус, в който бяха депутатите тогава. На "автобуса" са сложени снимки на Мая Манолова, Цветлин Йовчев, Петър Чобанов, Михаил Миков. Някои от протестиращите залягат пред фалшивия автобус. Актьори, облечени като рицари и такива с каски на главите, на които пише „милиция”, симулират бой с палки. Участниците в протеста бият с тъпани, чуват се викове „хей”.

По данни на МВР към 19:30 часа пред Министерския съвет е имало 300 души. Към 20:00 часа те вече са били 1000.

Йовчев: До месец ще има резултат от проверката на събитията на 23-ти юли

Резултати от проверката на МВР за полицейско насилие и за провокации на протестите най-вероятно ще има до един месец. Това стана ясно о...

При преминаването на протестното шествие пред Народното събрание протестиращите отдадоха почит към загиналите миньори в рудник „Ораново". Всички протестиращи пред Народното събрание клекнаха и запазиха минута мълчание. Пред Народното събрание има и кутия, в която събират помощи за близките на загиналите миньори.

Освен в София и в Смолян днес се проведе протест срещу правителството, но той беше повече от символичен - само 15 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com