Ангелкова: Работим за облекчаване на визовия режим за руснаци

3750
Ангелкова: Работим за облекчаване на визовия режим за руснаци
Снимка: БГНЕС

И от трите ни големи курорта - Боровец, Пампорово и Банско, казват че са имали много успешни празници. Отбелязва се интерес от туристи от Великобритания, Турция, Русия, Израел, Молдова и други държави. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Също така данните от летищата показват ръст на заявените полети, което също е предпоставка за повече туристи. Всичко това ни дава основания да смятаме, че предстоящият зимен сезон ще бъде добър, заяви тя.

Царевец посреща туристи на Нова година

Крепостта Царевец във Велико Търново ще посреща туристи в първия ден на новата 2016-та година. Архитектурно-музейният резерват ще е от...

Ангелкова съобщи, че по Коледа и Нова година българите и чужденците в курортите ни са били в съотношение 50/50. Министърът на туризма каза, че се работи усилено за облекчаване на визовия режим за руснаци.

"За нас Русия е много важен пазар. Според информацията, която получихме от руски туристически фирми, напълно реалистично е броят на руските туристи да се увеличи с 30%", заяви Ангелкова.

Изследвания на чужди компании показват, че ние сме изключително конкурентоспособна дестинация по компонентите цена - качество, каза още Николина Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество