Ангелкова: Ще акцентираме върху културно-историческия туризъм

4932
Ангелкова: Ще акцентираме върху културно-историческия туризъм
Снимка: БГНЕС

Министерство на туризма акцентира развитието на културно-историческия туризъм за превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по повод 27-ми септември – Световен ден на туризма, цитиран от Фокус.

„Първо бих искала да честитя на всички Световния ден на туризма и да пожелая да следваме мотото за тазгодишния празник, а именно: „Милиард туристи – милиард възможности”, заяви министър Ангелкова. Тя бе категорична, че страната ни е уникална с разнообразието, което предлага като туристическа дестинация. „Всички констатират огромния потенциал, който има за развитието на туризма. Аз се радвам, че с общите усилия на частния сектор, на местните власти, ние можем да го развием. Всъщност страната ни може да популяриза и да е равноправен конкурент, както с морски, така и със зимен продукт. Ние акцентираме и културно-историческия туризъм, балнео, спа и голф туризма, за да може да превърнем страната в целогодишна туристическа дестинация. Да не забравяме виното и гурмето. Имаме уникални възможности и с тази изложба, която организираме, можем да ги представим на всички”, посочи министър Ангелкова.

Представиха първата винена карта в България

В Пловдив беше представена първата у нас винена карта. Проектът е резултат от амбициите на администрацията и бизнеса да развиват нови п...

Фотоизложбата „България – атрактивна туристическа дестинация”ще бъде представена и в чужбина. „Водим разговори с нашето туристическо представителство в Япония, което открихме на 25 септември в Токио. То е реализирано съвместно с Японската бизнес организация на базата на публично-частно партньорство. Предстои да координираме представянето на изложбата и с 11-те културни центрове, които имаме в останалите европейски столици. Подписахме споразумение с Министерство на културата – да използваме тези наши центрове и за популяризиране на страната. Водим разговори, за да може изложбата да ги посети. Така че се надявам максимално да успеем да представим изложбата”, каза още министърът на туризма Николина Ангелкова.

По повод 27-ми септември – Световен ден на туризма от 12.00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде открита фотоизложба „България – атрактивна туристическа дестинация”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com