X
 
 

Бенатова и Шикерова са с прекратени трудови договори с Нова телевизия

21327 11
Бенатова и Шикерова са с прекратени трудови договори с Нова телевизия
Снимка: Facebook
Две от знаковите телевизионни лица в България - Миролюба Бенатова и Генка Шикерова вече не са с трудови договори с Нова телевизия. Това твърди Радио Свободна Европа в своя публикация, като казва, че и Бенатова, и Шикерова са потвърдили.

Според информацията, договорите на двете са прекратени още в петък (7 юни). Това се случва след информацията, че на Бенатова, Шикерова и колегата им Марин Николов им е бил даден избор от новото ръководство на Нова - или подписват т.нар. авторски договори, или се разделят, но не могат да останат на трудов договор. Авторските договори предполагат възможност телевизията да отказва теми и разработки или да налага такива, дори с условие за санкции при липса на желание на журналиста да я разработи, а освен това не се плащат осигуровки като при трудовите. Аргументът, ползван от телевизията за предложената промяна обаче е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти "ще имат повече свобода да работят".

Интересен факт е, че само преди 4 часа Бенатова е пуснала във Facebook връзка към своя разработка за Нова телевизия - един от последните ѝ материали.

Припомняме, че през април "Адванс медиа груп" на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG финализираха продажбата на "Нова Броудкастинг груп". Сделката беше одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията, а председател на съвета на директорите на "Нова Броудкастинг груп" стана Георги Домусчиев. За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев.

"Нова Броудкастинг груп" АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото ѝ влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.

Нова телевизия вече напуснаха редица журналисти и продуценти, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова. Това обаче не са единствените промени - най-значимата беше в ръководството на "Нет Инфо" АД, което е част от "Нова Броудкастинг груп". От там си тръгна главният изпълнителен директор Христо Христов - при това не по свое желание и след като публично защити главния редактор на Gong.bg Ники Александров, който беше освободен. А ексклузивно пред Actualno.com Христов каза следното за развитието на нещата: "Те ми казаха - ако не го освободиш, ще освободим теб".

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 7 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  голям прас, соросови медии- бол :)
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Прас се пише със "З".
  : 0 !
 • Октомври 6 Октомври преди 8 месеца Профил на трол?
  КАТЕГОРИЧНО F......OF и за 2 страни.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Куролююба Бенатова да вземе микрофона на Боко. Те са стари познати
 • Анонимен 4 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Освен да я изтрием Нова от каналите и да не се занимаваме. Да видим тогава кой Домуз какво е купил :)
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Прасета се вихрят навсякъде вече ! В Домуз ТВ - само свинщини!
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Герберите завладяха още една тАлавизия
 • Само казвам 2 Само казвам преди 8 месеца Профил на трол?
  Домусчиев е корумпиран и взима пари под масата за да излъчва или да не излъчва репортажи и разследвания. Уволнил е разследващите журналя защото те същите са разследвали него самия. Той свали Господарите от ефира защото в началото на годината се знаеше, че той ще купи телевизията. Няма никаква логика да свалиш едно от най-гледаните и рейтингови предавания от ефир - логиката е, че са му неудобни, то виж още ›› чно както са и всички уволнени. Домусчиев след като придоби и Диема екстра и също така държи правата за бг първенството сега вдигна и цената на пакета Диема екстра. Освен това и той е подкупил КЗК да одобрят сделката. Пълен фарс и то очевиден.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  И БТВ и Нова облъчват българите с фалшиви новини и се съобразяват с политиката наложена ни от вън и в интерес на други държави без да показват и другата гледна точка за дадено събитие , чуждопоклонническа пропаганда и слагачество . Ще е интересно след промените в ръководството как ще се развие Нова
  : 1 !
 • Клюкар 1 Клюкар преди 8 месеца Профил на трол?
  На кое място бяхме в класацията за свобода на словото???
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  След Конго и Заир някъде.
  : 2 !
Св. преподобни Атанасий Изповедник
Св. преподобни Атанасий Изповедник

Преподобният Атанасий се родил в град Константинопол от благочестиви родители. Те живеели богоугоден живот и били много богати. От дете той се...

Последно в Актуално