X
 
 

Ще останат ли на работа трима разследващи журналисти от Нова телевизия

9229 10
photo of Ще останат ли на работа трима разследващи журналисти от Нова телевизия
Снимка: Facebook
Трима разследващи журналисти от Нова телевизия са поставени пред избор от новото ръководство на медията. Това са Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов. Според cluz.bg в петък, 31 май, с тримата е разговаряно и темата е била как да продължат да работят за Нова телевизия - дали на редовен трудов договор или на свободна практика, т.е. като външни автори. При втория вариант винаги е възможно предложението за някаква тема да бъде отхвърлено и да не им бъде заплатено.

Тълкуванието на ръководството на това решение било, че така им се дава пълна свобода и независимост. Естествено, това предполага и свободата на ръководството да приема или не предложените разследвания. По време на срещата им е предложен проект на договор, в който липсвало каквато и да било конкретика. Уговорката била, че при готовност за преговори предложението ще бъде конкретизирано. По-късно тази среща е била оповестена на оперативка.

Куп журналисти напуснаха сайта Gong.bg, заради "редакционна намеса"

Редактори на сайта Gong.bg обявиха, че напускат сайта и остават да водят само спортното шоу по Дарик радио! Новината обяви продуцентът ...

Това е поредният случай в рамките на "Нова Броудкастинг груп", който подсказва напрежение в медийната група. През тази седмица избухна скандалът с Gong.bg и "Нетинфо", след като стана ясно, че Николай Александров си тръгва от поста на главен редактор на големия спортен сайт. Стигна се до обвинения в цензура и то от един от съсобствениците на "Нетинфо" Христо Христов, които бяха отречени от "Нова Броудкастин груп". А преди това от "Нова телевизия" си тръгна и Виктория Бехар, неофициално всъщност тя е била принудена да го направи заради въпроси по отношение на Делян Пеевски и неговото влияние.

Припомняме, че през тази година "Нова" смени собствениците си и вече е на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Официално сделката е за 185 млн. евро.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 2 от 5. Гласували общо: 2 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Не съм разбрал, нещо да са разследвали до сега! Помня само, как Бенатова наричаше протестиращите в Катуница срещу цар Киро лумпени и пияници.
 • папарак 5 папарак преди 5 месеца Профил на трол?
  прекратяват трудовите им договори с предложение да започнат да работят на свободна практика-т.е. зорлем ги правят ПАПАРАЦИ!!!
 • ето къде е заровено кучето 4 ето къде е заровено кучето преди 5 месеца Профил на трол?
  1.-това било начин да се намалят заплатите им, които били неправомерно високи...................................... 2.-по време на разследване никой не стои зад гърба им. Тоест, ако някой те удари, защото го снимаш, няма да е ударил журналист от Нова телевизия, а някой си, който си прави собствено разследване...........................
 • Много Ви здраве 3 Много Ви здраве преди 5 месеца Профил на трол?
  А сега одете да разследвате на п.тка си майна....
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Домус (Domuz) на турски значи СВИНЯ ! А свинята ВИНАГИ прави свински работи .
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Домус на англосаксонски значи:"Хвани ме за шлифера"...
  : 3 !
 • Домуса-те ви капитализъм,демокрация и свобода на медиите! 1 Домуса-те ви капитализъм,демокрация и свобода на медиите! преди 5 месеца Профил на трол?
  Така е ...който дава парите,той поръчва парада...на който не му изнася друм ...да си направи собствена медия и да си разследва на воля колкото си ще...
 • Домуса-продължние 1.1 Домуса-продължние преди 5 месеца Профил на трол?
  Бенатова гледа като пребозала...Интересно е да вида и физиономията на Шикерова....
  : 9 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Домуз 1.1 аз лично бих я пернал Куролюба 1-2 пъти
  : 7 !
 • Домуса до 1.2 1.3 Домуса до 1.2 преди 5 месеца Профил на трол?
  А бе ти луд ли си...в най сублимния момент тя ще започне да ГО раследва/като например ще Го пита морално ли е това-и где блее Цацаратурата / ...и веднага ще ти мине мерака....
  : 5 !