Борисов: Доган лъже, че тормозим мюсюлманите

8267
Борисов: Доган лъже, че тормозим мюсюлманите

Много активно работим и за вашите комшии от Кърджали - до 20 юни ако може заводът и там да заработи. Това каза премиерът Бойко Борисов от импровизираната сцена пред рудник „Върба-Батанци” в Мадан след подписването на договора за отдаването на концесия на рудника за 35 години, предаде „Фокус”.

Борисов обясни, че с концесионера на „Горубсо-Мадан” Николай Вълканов са се разбрали всички, които желаят от Кърджали да им се дадат работни места в Мадан, за да могат да работят и да изкарват пари.

След вино и вафли, чорапи "Бойко" дошли в повече на премиера

Премиерът Бойко Борисов вдигнал ръце от хитри предприемачи, които спекулират с името му за евтини търговски трикове и го ползват за рек...

Борисов се обърна към присъстващите мюсюлмани с въпрос: „Има ли някой от вас от моя страна да е почувствал етническо напрежение, да съм ви бутнал джамия, или да съм ви прекръстил?”, на което те отговориха отрицателно. Той им благодари за отговора и допълни, че „когато се транслира от Ахмед Доган, че ние тормозим българските мюсюлмани и българските турци, това е лъжа”.

За трети път в рамките на три месеца премиерът Бойко Борисов посещава Мадан. Първото му идване в града бе на 24 март, когато заяви пред миньорите, че е приел присърце техните проблеми и се е намесил за решаването им. На 13 април – Разпети петък донесе в Мадан хубавата новина, че сделката по прехвърлянето на „Горубсо”-Мадан е финализирана и новият собственик е Николай Вълканов. Днес премиерът отново е в Мадан и в негово присъствие министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев подписа договор за отдаване на концесия на добив на находищата на рудник „Върба-Батанци”.

Запасите от оловно-цинковите руди в находището са около 3,2 млн. тона. Очаква се годишно да се добиват около 70 000 тона. Очаква се при отваряне на находището да бъде осигурена работа на около 200 души.

Редактор: Сияна Любомирова

"Тигрите" на Борисов вдигнаха Купата на аматьорската лига

„Тигрите” от Бистрица триумфираха с Купата на аматьорската лига. Тимът на Витоша победи отбора на Две могили с 2:1, предад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com