Дъждът няма да изчезне напълно от Източна България

19515
Дъждът няма да изчезне напълно от Източна България
Снимка: БГНЕС

През нощта в Източна България имаше интензивни валежи с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. Очакват се и градушки. Над останалата част от страната облачността ще е предимно значителна, но след полунощ валежите ще спрат.

Утре облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще остане предимно облачно. Там ще има и валежи, които до вечерта ще спрат. На места в Западна и Централна България в следобедните часове също ще превали, в отделни райони и прегърми. Ще духа северозападен, в Източна България северен вятър, който през деня временно ще се усили, особено по Черноморието. Максимални температури, в повечето райони, ще са между 21 и 26°, в София около 21°, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Жълт код в 3 области на Източна България заради бурен вятър

Жълт код е обявен за 20 юни в 3 области на Източна България заради бурен вятър, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила за областите Добричка...

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, които в следобедните часове ще спрат. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максимални температури 19-22°. Температурата на морската вода е 23° - 24°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна. След обяд ще превали, на места и прегърми. Вятърът ще е от север-северозапад – умерен, временно до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°.

През почивните дни ще започне процес на временно стабилизиране на атмосферата и повишение на температурите. В събота ще бъде ветровито - с предимно умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива. На отделни места в североизточните и планинските райони ще превали краткотрайно. Дневните температури ще са между 21° и 26°. В неделя вятърът ще отслабне, но ще остане северозападен; ще бъде слънчево, с купеста облачност след пладне. В понеделник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще придобие южна компонента и ще се затопли още; максималните температури ще са около 30°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com