Ето кой е новият генерален директор на БНР

14306
Ето кой е новият генерален директор на БНР
Снимка: БНР

Новият генерален директор на БНР е Андон Балтаков. Той бе избран от втория път, като получи подкрепата на четирима от петимата членове на СЕМ, но след прегрупиране и компромис. Така Андон Балтаков ще управлява БНР през следващите 3 години.

Решаващите гласове за избирането му бяха на Ивелина Димитрова и на председателката София Владимирова, които първоначално подкрепиха други двама кандидати.

СЕМ не успя да избере нов генерален директор на БНР

Съвета за електронни медии днес не успя от първи опит да избере нов генерален директор на БНР. В надпреварата участват шестима кандидат...

Първа излъчената от президента в СЕМ Димитрова призна, че прави компромис, само и само да има титуляр на поста и се отказва от своя избраник Митко Димитров, като залага на Балтаков. След нея позицията си обърна и София Владимирова, която първия път предпочете Митов.

До процедурата за избор на нов шеф на Радиото бяха допуснати общо 6 кандидати - Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев.

През последните два дни концепциите им за развитието на БНР бяха изслушани от Съвета за електронни медии. До конкурса се стигна след предсрочното прекратяване на мандата на генералния директор на БНР Светослав Костов.

Това се случи след безпрецедентното спиране на излъчване на програма „Хоризонт“ в рамките на пет часа на 13 септември 2019 г. от 6 до 11 часа. Обяснението беше, че това се е случило заради "техническа профилактика на предавателите". Програмата можеше да бъде слушана само онлайн и с друга водеща на мястото на Силвия Великова, която по график трябваше да води предаването „Преди всички“.

Генералният директор на програма „Хоризонт“ Ивайло Савов бе пенсиониран, след като върху него - по думите на зам.-главния редактор на Програмата в оставка Даниела Късовска - е бил оказан натиск да свали от ефир и да вземе ресора на журналистката, отразяваща случващото се в съдебната система и протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, Силвия Великова.

Изслушват кандидатите за генерален директор на БНР

В Съвета за електронни медии започват изслушванията на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио, който трябва ...

Андон Балтаков има над 20 години опит в медиите - работил е и като журналист, и като мениджър.

Започва новинарската си кариера като водещ в софийското радио "Витоша" през 1994 г., а по-късно става част от новинарския екип на БНР.

Работил е за агенция "Асошиейтед прес" в Ню Йорк, където е заемал ръководни позиции в отдела за дигитални продукти и стратегическо планиране.

Бил е старши директор бизнес операции в CNN Digital и е отговарял за монетизирането на новинарския уебсайт и съпътстващите програми на CNN за мобилни платформи, като е управлявал и бизнеса за синдикирани видеопродукти.

В момента има консултантска компания в САЩ и съветва медиите как да си управляват бизнеса. Работи по два проекта съвместно с "Ройтерс", по информация на "Капитал".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com