Хакерска атака свали сайта на ЧЕЗ

9677
Хакерска атака свали сайта на ЧЕЗ

Недоволството срещу ЕРП-тата в България доби ново изражение - сайтът на "ЧЕЗ България ЕАД" стана жертва на хакерска атака. В момента екип на електроразпределителното дружество работи по възстановяването му.

Както стана ясно по-рано днес, прокуратурата поиска лиценза на ЧЕЗ, а премиерът Бойко Борисов заяви, че до края на деня той ще бъде отнет. Това предизвика реакция от страна на Чехия, като чешката компания разпорстрани специално изявление, в което уточнява, че не е нарушавала законите и че само ДКЕВР може да вземе лиценза на дружеството. Чешкото правителство, което държи 70% от държавната ЧЕЗ, вече се намеси в спора между компанията и България. Министърът на икономиката Мартин Куба заяви, че действията на София "будят безпокойство".

Българската фондова борса спря търговията с акциите на ЧЕЗ

Българската фондова борса (БФБ) временно прекрати търговията на акциите на ЧЕЗ Разпределение и ЧЕЗ Електро България. Това се посочва на...

В специален коментар за ситуацията в България агенция "Ройтерс" казва, че действията на Борисов ще го скарат с европейския партньор на България - Чехия. Агенцията припомня, че бюджетните съкращения свалиха редица правителства в Европа. Доскоро отчасти заради замразените заплати и пенсии, които останаха непроменени, вместо да бъдат намалени, бодигардът на бившия диктатор Живков Бойко Борисов изглеждаше сравнително недосегаем, казва "Ройтерс".

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com