Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Квалификант изпоти Григор Димитров за място на 1/8-финалите в Рим (ВИДЕО)

12 май 2024, 17:25 часа • 5993 прочитания

Голямата тенис звезда на България Григор Димитров успя да победи френския квалификант Теренс Атман със 7-6(3), 6-3, за да се класира за 1/8-финалите на турнира на клей от сериите Мастърс 1000 в Рим. В следващата фаза Гришо ще срещне Тейлър Фриц или Себастиан Корда.

Григор Димитров е на 1/8-финал в Рим

Макар и да бе абсолютен фаворит в мача, Григор срещна сериозен отпор от 137-ия в света Атман. Българинът трябваше сериозно да се потруди за победата, особено в първия сет, когато изпусна пробив аванс и трябваше да играе тайбрек, за да спечели частта.

Гришо отстрани квалификанта Теренс Атман

Сетът започна с продължителен сервис гейм на Атман, в който Димитров пропусна точка за пробив, а също така стъпа и накриво, с което навехна глезена си. Последва сервис гейм на нула за българина, а след това българинът проби опонента си. Пробивът бе затвърден от Гришо с нов сервис гейм на нула.

В шестия гейм Теренс Атман успя да върне пробива и да изравни геймовете. След това бе ред на французина да запише два сервис гейма на нула, но пък в 11-ия гейм Димитров имаше точка за пробив, която не успя да оползотвори. В тайбрека обаче Гришо бе безпощаден и спечели със 7:3 точки.

Във втория сет Атман продължи да играе равностойно на 10-ия в света, но в шестия гейм французинът изостана с 15:40 и бе пробит. До края Димитров съхрани преднината си от един пробив. Сервирайки за мача, Григор поведе с 40:0, и макар да изпусна първите два мачбола, успя да затвори от третия си опит.

Григор Димитров чака Фриц или Корда

В следващия 1/8-финален кръг Григор Димитров очаква победителя от американския дуел между Тейлър Фриц и Себастиан Корда. Припомняме, че Гришо е в половината на Новак Джокович, но сърбинът отпадна в третия кръг от чилиеца Алехандро Табило.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес