Свидетел срещу Лазар Колев: Той е убил сестрите Белнейски

7739
Свидетел срещу Лазар Колев: Той е убил сестрите Белнейски

Нямам съмнение, че обвиняемият Лазар Колев е виновен за бруталното убийство на сестри Белнейски. Това заяви пред журналисти в Пловдив извън съдебната зала основният свидетел по делото Владимир Славов – Иширковеца, предаде Агенция „Фокус”.

 Славов твърди още, че със сигурност Колев е имал помагач и той е назовавал, че това е неговият вуйчо, но не знае името му. Според Иширковеца помагачът най-вероятно няма връзка със самото убийство, неговата роля е била друга – да помогне в пренасянето на труповете на момичетата.

Отново разпитват ключови свидетели по делото "Белнейски"

Седем години след убийството на сестрите Белнейски делото отново ще се гледа пред Пловдивския апелативен съд. Причината е, че върховнит...

Колев е взел момичетата на автоспоп с цел извършване на блудствени действия с тях, казва Славов. Помагачът му е настанил едното момиче в негов личен имот или негова сграда. „Бих потвърдил отново и съм го казвал два пъти при показанията ми в съда, че Лазар Колев е споделил това с мен”, каза свидетелят.

Той изтъкна, че няма никаква лична облага от това, тези негови показания не са повлияли по никакъв начин и за намаляване на наказанията му по негови дела. По думите му, новият свидетел днес е докаран специално от защитниците на Лазар Колев, за да го оклевети в лъжесвидетелстване.

Междувременно Пловдивският апелативен съд отложи делото „Белнейски” за 26 март. На днешното съдебно заседание бяха приети писмени доказателства и беше разпитан свидетелят Ангел Атанасов. Във връзка с неговите показания беше извършен преразпит на свидетеля Владимир Славов, както и очна ставка между двамата.

Съдът остави без уважение искането на защитата да бъдат разпитани настоящата съпруга и сина на свидетеля Ангел Атанасов, тъй като същите са разпитани по приложените и изискани следствени дела и разпитът им не е във връзка с предмета на доказване по делото.

Скандал по делото Белнейски

Скандал избухна в Апелативния съд в Пловдив при разпита на следователя Красимир Николов по време на делото срещу Лазар Колев, съобщи БГ...

Съдът не уважи искането на Лазар Колев да бъде променена мярката му за неотклонение от „ Задържане под стража ” в по – лека такава, като прецени, че не са нарушени разумните срокове за справедлив процес съгласно чл. 6 от ЕКЗПЧОС, както и че не са налице новопостъпили обстоятелства.

Делото беше отложено за 26 март от 9:00 часа. Дотогава се очаква да бъде изготвена и представена петорната арбитражна комплексна експертиза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com