Кошмар в "Пирогов": Дупчат деца с бормашина

6817
Кошмар в "Пирогов": Дупчат деца с бормашина

Поредни смразяващи разкрития за състоянието на "Пирогов" и работата в болничното заведение бяха направени днес.

В ефира на bTV д-р Атанас Кацаров разкри, че шестима лекари дават дежурства в спешния травматичен кабинет, от които единият е пенсионер.

Пияни абитуриенти в "Пирогов"

В Клиниката по токсикология на "Пирогов" са приети три момчета, абитуриенти, прекалили с алкохола, съобщиха от болницата. Последният е...

"10 човека идваха и напускаха, не се задържат, защото условията са отвратителни, а обстановката прилича на бойно поле", каза Кацаров.

"Има лошо отношение от страна на пациенти и началници. Лекарите използват шлосерска бормашина, за да се слагат на децата иглите за екстензия - това е процедурата, при която се пробива костта, за да се слагат иглите, при която се слагат тежести, за да се намести костта. Неведнъж копчето блокира и тъй като бормашината има и ударна функция, костта не се пробива, а все едно се къртят плочки. Ако сте родител, няма ли да ме удушите с голи ръце, попита Кацаров. Той си е купил медицинска бормашина, която струва 700 долара, с която работи в държавна болница. Кацаров получава малко над 1000 лв., с 40 лв. нощен труд, който се плаща 50 ст. на час. В същото време има хора, които получават по 53 000 лв. бонуси, колко подобни бормашини могат да се купят", попита риторично докторът.

Столчето, на което се шият деца в травматологията, е лично негово, от времето когато е бил дете и е свирил на пиано.

"Донесох го, защото се регулира височината му. Пари от Пирогов се източват от най-високо ниво", твърди Кацаров. Който е приближен до ръководството, получава пари. Има хора, които се разписват срещу 17 000 лв, те да не присаждат глави, попита Кацаров.

Скандално: Няма кой да те прегледа в "Пирогов"

В момент, когато населението на Перник и София все още е под напрежение заради силното земетресение от 22 май, в "Пирогов" няма кой да ...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество