Скандално: Няма кой да те прегледа в "Пирогов"

7629
Скандално: Няма кой да те прегледа в "Пирогов"

В момент, когато населението на Перник и София все още е под напрежение заради силното земетресение от 22 май, в "Пирогов" няма кой да ти обърне внимание.

Персоналът в болницата за "почивните дни" е ограничен до санитарния минимум и липсват редица основни специалисти, показа проверка на Actualno.com.

Режат "Пирогов" от пари по клинични пътеки

Рутинни нарушения са отбелязани в доклада след проверка в "Пирогов". Още вчера шефът на Касата д-р Пламен Цеков обяви, че няма драстич...

За скандалната ситуация ни алармираха наши читатели, които са се сблъскали с кошмара наречен "българско здравеопазване" за пореден път днес. След като им се наложило да ползват услугите на частна линейка, за да закарат нуждаещ се от спешен преглед при невролог парализиран близък, те така и не намерили специалист, който да им помогне.

"Невролог днес нямаме", било обяснението от Спешния център за медицинска помощ. Положението в другите кабинети не е много по-различно.

След абсурдната ситуация пациентът е бил посъветван да си търси лекар във ВМА, за което е трябвало с адски болки да бъде превозен до болницата с такси.

Когато все пак стигнали до военното заведение, близките на пациента били посрещнати от нов абсурд. Във ВМА имало един невролог, но той обикалял по други клиники и не се знаело кога ще се върне в кабинета си. Впоследствие се оказало, че до понеделник нямало да работи и скенерът в болницата. В тези условия и обездвижен пациентът бил поставен да легне на пейката пред неврологичния кабинет, за да изчака заветния преглед.

Държавата погна "Пирогов"

Проверката на УМБАЛСМ „Пирогов” е по отношение на преразход на лекарства и средства по клиничните пътеки. Разминавания има...

Целият този абсурд, сполетял в ежедневието хиляди българи, идва в изключително чувствителен за обществото момент, когато всички болници би трябвало да са мобилизирани със спешни екипи в случай на ново земетресение. Такива обаче няма. От министерството на здравеопазването така и не обясниха през последните дни каква е готовността на болниците да приема пациенти в случай на бедтсвия. Практиката обаче отговори: "Никаква!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com