МВР: След обилните валежи, обстановката в страната постепенно се нормализира

2194
МВР: След обилните валежи, обстановката в страната постепенно се нормализира
Снимка: БГНЕС

За последните две денонощия служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили близо 800 спасителни и аварийни дейности. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пожарните екипи работиха главно по евакуация на хора от закъсали автомобили и от жилища, оказване на съдействие на нуждаещи се от медицинска помощ, изтегляне на превозни средства, премахване на паднали дървета и отводняване на жилищни сгради. Към момента силите и средствата на звената за ПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 26 произшествия. В около 400 населени места все още няма електрозахранване. Не са регистрирани аварийни ситуации по язовирни стени и съоръжения към тях. Язовирите Ивайловград, Студен кладенец и Цанков камък се изпускат контролирано. Нивото на река Арда се понижава. Няма данни за бедстващи или застрашени хора.

Висока опасност от лавини в следващите дни

В близките няколко дни лавинна опасност в планините ще остане висока. Това каза Камен Якимов от Планинската спасителна служба към БЧК п...

Област Силистра

Остава затворен пътят Силистра-Добрич. Останалата пътна мрежа в областта е трудно проходима.

Тази сутрин с верижна техника пожарен екип евакуира хората от четири леки коли на пътя Ситово – Силистра. Оказана е помощ и на други четирима водачи, пътували в посока Кайнарджа. От леките автомобили са евакуирани деветима възрастни и две деца, които са настанени в общината. Пожарникари са превозили и бременна жена от Кайнарджа до Силистра.

Област Смолян

Отменено е бедственото положение за община Смолян. Остава в сила обявеното частично бедствено положение за общините Мугла, Киселчево и Горна Арда.

В Дулово обявиха бедствено положение

Община Дулово обяви бедствено положение. Това съобщи Ваня Петрова, гл. експерт „Връзки с обществеността“ в общината, пред "...

Област Русе

В действие е въведен планът за защита при бедствие при зимни условия за територията на цялата област. Издадени са заповеди за привличане на допълнителна техника и хора в общините Две могили, Иваново, Сливо поле, Ветово и Русе. Остава в сила бедственото положение в общините Две могили и Сливо поле. Пожарни екипи превозват болни на хемодиализа хора от селата Бисерци, Горно Абланово и Божурово.

Област Разград

Обявено е бедствено положение за територията на община Самуил. Затруднен е достъпът до селата Голям извор, Ножарево, Хърсово, Владимировци и Кривица. Продължава да е затворен пътят Русе – Разград - Шумен. Останалите пътища са проходими при зимни условия.

Област Монтана

Няма опасност за преливане на язовири, успокоиха от "Напоителни системи"

От "Напоителни системи" съобщиха днес, че няма опасност от преливане на язовирите, които се стопанисват от дружеството на фона на падна...

Отворен за преминаване е проходът „Петрохан“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...