Неутрализираха група, разпространявала наркотици

9669
Неутрализираха група, разпространявала наркотици

Група, разпространявала наркотици в столицата, е неутрализирана от служители на ГДБОП, съобщиха от МВР, предаде БГНЕС.

Спецоперацията е проведена вчера от служители на отдел "Наркотици" в ГДБОП. Към 14.00 часа в района на столичния квартал "Дружба" те засекли в момент на покупко- продажба на дрога дилъра К. Т./31 г./ - криминално проявен и вече осъждан за кражби и документни измами по чл. 195, 196 и чл. 316 от НК, заедно с клиентите му Е. Е. /31 г./ от Русе, също криминално проявен и осъждан, и столичанина П.П. /25г./ - криминално проявен с множество регистрации за кражби и грабежи. В тях били открити 39 саморъчно направени топчета с хероин.

Минути по-късно в капана попаднали и снабдителите, за които К. Т. работел и на които се отчитал. С. И. /46 г./ от София е криминално проявен, регистриран за множество извършени от него престъпления. Неговият сътрудник И. Т. /41 г./, също натрупал в биографията си множество криминалистически регистрации, обявен за общодържавно издирване на 03 май т.г. от бюро "СИРЕНЕ" и "Интерпол". Заедно с тях са задържани М. Н. /42 г./ от София и съпругата на главния доставчик Й. М. /37 г./ - криминално проявена, регистрирана за притежание на наркотици.

При последвалите претърсвания на различни адреси, обитавани от задържаните, са намерени още около 34 саморъчно направени топчета с хероин, плик с около 20-30 гр кафяво прахообразно вещество, реагиращо при направеният полеви наркотест на хероин и марихуана. Открити са електронни везни, тефтер със счетоводство за извършените продажби, боен пистолет с боеприпаси за него и множество мобилни телефони. Действията по разследването продължават.

Редактор: Сияна Любомирова

ГДБОП и македонци разбиха лаборатория за синтетични наркотици

След съвместно разследване на ГДБОП и Службата за борба с незаконната търговия с наркотици при Центъра за Борба с организираната и те...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com