Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Спаси София" действа като комунистите: Антон Хекимян за бул. "Патриарх Евтимий" (ВИДЕО)

13 май 2024, 16:03 часа • 13130 прочитания

Това, което виждаме в момента, е точно комунистическият подход на "Спаси София" - ние правим нещо, правим го за ваше добро, вие не разбирате, но то е за ваше добро. Това заяви в интервю за Студио Actualno общинският съветник от ГЕРБ-СДС, Антон Хекимян

Повод за коментара му е продължаващият усилен спор по отношение на новата организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен" в центъра на столицата. Още: "Не можем да си играем с живота и здравето на хората": Диана Русинова за промените на бул. "Витоша" (ВИДЕО)

Според Хекимян огромната грешка на управляващите в столицата е, че не искат да чуят хората. "Най-повратният момент в тази история е, че едно бивше гражданско сдружение, което вече е партия, влязоха в политиката и спряха да чуват какво имат да им кажат гражданите за който и да е проект, не само за този. За тях престана това да бъде важно", категоричен беше той.

"Когато става въпрос за първия техен проект, се оказа един грандиозен гаф и ще бъде огромно петно в тяхната биография, защото те твърдяха, че идват като експерти, а видяхме колко струва тяхната експертиза", добави още бившият кандидат за кмет от ГЕРБ.

Подведен ли е Васил Терзиев?

Хекимян се закани, че следващата оставка, която ще поиска групата на ГЕРБ-СДС в СОС, е на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов. Според него има сериозни съмнения, че не е спазена съгласувателната процедура за проекта.

"Този проект започна с мега гаф не защото са начертани велоалеи, не защото са сложени черни колчета, не защото "Витошка" я превърнаха в паркинг на открито, а защото не беше обсъден с хората. Не беше представен публично. Да, някога е имало обществено обсъждане, но е било преди 4 години и хората са казали, че не го искат", добави общинският съветник.

"Ако Борис Бонев и "Спаси София" имаха съгласуван проект, подпечатан от МВР, щяха да обикалят телевизионните студиа и да го показват. Най-вероятно - нямат такъв", заключи Хекимян. Как Борис Бонев коментира проекта пред Actualno.com вижте тук

Хекимян зададе и въпроса знае ли кметът Васил Терзиев какво се случва в столицата и бил ли е подведен той по тази тема. Дали някой, включително неговият заместник кмет, го е подвел за ремонтите на тези улици. 

"Сглобка няма"

Хекимян припомни, че за първи път в София опозицията е подкрепила бюджета. Според него всички проекти, заложени в плана на бившия кмет Йорданка Фандъкова, са били изкопирани от екипа на Васил Терзиев. "Няма как ние да не подкрепим този бюджет. Критиките ни бяха много, можем много да говорим за гафовете, които направиха и там - за вдигане на заплатите, за служителите в градския транспорт, за медицинските лица и т.н.", каза Хекимян.

"Ние сме опозиция и в Столичния общински съвет сглобка няма", категоричен бе той.

Ще бъде ли Антон Хекимян евродепутат след изборите 2 в 1 на юни - вижте в пълното интервю.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес