Нови талони за колите от 2015 г.

32733
Нови талони за колите от 2015 г.
Снимка: БГНЕС

Нови талони ще получават колите от 2015 г. МВР сменя свидетелствата заради глобите в Гърция. В момента санкцията за шофьори, които пътуват в южната съседка без големия талон на колата, е между 1000 и 8 000 евро, съобщава bTV.

От МВР готвят промяна на свидетелствата за регистрация. Всички данни, които фигурират на големия талон на колите, ще бъдат записани и на малкия.

Бедствено положение в Лом, над 100 автомобила са в преспите

Над 100 автомобила по пътя Лом-Монтана, над 60 автомобила на пътя Монтана-Долни Цибър са блокирани от двуметрови преспи със сняг. Това...

„Да се надяваме, че след въвеждането на тази промяна и едни преговори с гръцките и унгарските власти, това ще е достатъчно да се представя при движение по пътищата на техните страни”, коментира Бойко Рановски от „Пътна полиция”.

В момента върви обществената поръчка, с която ще се избере доставчик на бланките за нови талони, а след празниците „Пътната полиция” ще подложи на обществено обсъждане готвените поправки.

„Няма да има смяна на старите свидетелства. Те остават валидни. От датата, когато ще имаме готовност да издаваме нови, просто започваме да издаваме новия образец. Всеки гражданин обаче, който пожелае да му бъде сменено старото, ще му бъде сменено”, обясни Рановски.

Шофьорите обаче са категорични, че ще си сменят документите, за да пътуват спокойно - не само в Гърция, но и в Унгария, където също има проблеми.

Десетки автомобили са затънали в преспите между Монтана и Лом

Около 30 автомобила са блокирани в преспите между Монтана и Лом повече от четири часа. Десетки хора бедстват на главния път между Мон...

Новите талони ще се издават най-рано от март догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com