Новини или Novivni - картината на печата за 4 януари

6543
Новини или Novivni - картината на печата за 4 януари
Снимка: iStock/Guliver

След края на празниците улиците все още са пусти и животът постепенно възвръща нормалния си ритъм. Същото важи и за новините. Ето на кои от тях са обърнали специално внимание вестниците днес.

Сега

Безспорно най-коментираната новина са електронните винетки. Изданието поставя основен акцент на това, че от АПИ са признали пълното фиаско на електронната винетка. Шофьорите имат гратисен период до 15 януари. Сред злободневните теми място намира историческото постижение на Китай - космически апарат Чанъе-4 изпрати първите снимки от тъмната страна на луната.

Труд

Изданието е избрало за водещо заглавие сагата с електронните винетки. Изданието излиза и с позиция за забраната на пиратките, които освен, че замърсяват допълнително въздуха в големите градове, са опасни и за животните и хората.

24 часа

Вестникът съобщава подробности около произнасянето на присъдата на двойния убиец Герман Костин. Руснакът бе обвинен  за смъртта на Ана Леонтиева и сина ѝ Никита. Костин получи доживотна присъда без право на замяна. Убиецът може да обжалва. Изданието съобщава още, че Костин и убиецът на Яна Кръстева - Николай Русинов - Чеци са планирали бягство от затвора, което е било осуетено. 

Монитор

Вестникът обръща внимание на обявените промени в матурите след 7  клас. Става ясно, че преразказът ще е задължителна част от тях, като по този начин отпада вторият модул в изпита. Изданието се фокусира и върху проблема, свързан с ранните раждания сред ромското население, като привежда историята на 12-годишната Румяна, която вече е майка на малкия Сарасвати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com