X
 
 

Спират конвертирането на хартиени винетки в електронни заради измами

10609 1
Спират конвертирането на хартиени винетки в електронни заради измами
Снимка: БГНЕС
Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) спира конвертирането на хартиените винетки в електронни, съобщи на брифинг проф. Олег Асенов, ръководител на отдел "Информационно обслужване" в агенцията.

Спирането се налага, тъй като системата засича голям брой опити за фалшифициране. Проверката за валидността на винетките ще се извършва от тол-полицията и Пътна полиция.

Иво Мирчев: Хаосът с електронните винетки бе гарантиран

"Проблемите със системата за електронни винетки са доказателство, че не е достатъчно да се изсипят няколко милиона лева, барабар с подк...

Всички хартиени винетки остават в сила. АПИ няма да глобява до 15 януари заради липса на винетка, уточниха те.

"Има механизъм за конвертиране на винетки, ние спираме този механизъм, защото 33% от въведените данни не са добросъвестно посочени. Потребителите, част от тях, се опитват да видят как ще реагира системата и това обезсмисля процеса”, каза проф. Асенов и допълни, че са правени опити винетка за един регистрационен номер да бъде конвертирана над 160 пъти.

Беше поет ангажимент до 7 януари това да може да се случи във всички големи търговски мрежи, които и до сега разпространяваха хартиените стикери.

Директорът на „Национално ТОЛ управление“ Антон Антонов заяви, че това не би трябвало да е проблем, защото повечето шофьори са с валидни стикери до края на януари.

Електронни винетки вече могат да се купуват в търговската мрежа на A1

Всички шофьори вече могат да купят електронна винетка в търговската мрежа на А1, както и онлайн на a1.bg и през приложението "Моят А1"....

„Само на ГКПП „Капитан Андреево“ има поставени апарати за самотаксуване, а днес – на ГКПП „Дунав мост“. Докрая на месеца ще има на всички гранични пунктове“, заяви Антонов. Той посочи, че предстои от 7 януари да бъдат пуснати електронни винетки за купуване на гише в големите бензиностанции и в EasyPay.

„Повечето хора имат валидни винетки до края на януари, а с чужденците сме провели информационна кампания, с която да ги информираме как да купуват винетки. Към момента все още няма отчетени глоби“, заяви Антонов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Българина може да прецака всяка система....изобщо защо се казва електронна винетка ...казва се на българскк пътен данък без начения как си го платил...да сд въфне социалистическата система плащаш в общината ведно данък кола и пътен данък дават ти квитанция и живей...нема стикери нема лаптопе нема таблете а кат и разните му там хрантутници да проверяват като не тормозят гражданете.нд си ли платил д виж още ›› анък не можеш да мкнеш технически преглед а застраховката е друга бира .