Ограничаването на безбилетните пътувания е ключовата реформа в БДЖ

3120
Ограничаването на безбилетните пътувания е ключовата реформа в БДЖ

Ключовата реформа в „Пътнически превози” на БДЖ за 2012 г. е ограничаване на безбилетните пътувания. Това каза председателят на Съвета на директорите в „Холдинг БДЖ” Владимир Владимиров, предаде БДЖ.

„Подходът тук трябва да бъде комплексен. От една страна ще трябва да намалим броя на гарите, в които не се продават билети. От друга страна ще въвеждаме влакови билетни касиери, така че всички гари да станат обслужвани и да няма пътници, които да се качват във влака без билет. След известно време кондукторите ще престанат да продават билети и ще изпълняват само контролни функции. Контролът върху безбилетните пътувания ще бъде вече подчинен директно на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД, а не на управителите на „Пътнически превози”, обясни Владимиров.

Нова стачка тлее в железниците

Не е изключена нова стачка на железничарите. Това обяви пред БНР председателят на профсъюза към КНСБ Петър Бунев, предаде Новинар. Служ...

Предвижда се и въвеждането на он-лайн продажбата на билети, което ще намали необходимостта да се купуват билети от касите, или от касиерите, както и ще намали ролята на кондукторите, смята той. „Работим и по проект за закупуване на билети чрез sms-и. Съвместно с Транспортна полиция трябва чувствително да се засили контролът в онези райони, където има етнически групи, които се возят на големи групи и създават проблеми при извършваните от кондукторите проверки. С един такъв комплексен подход до края на годината би трябвало да има чувствително повишена събираемост на приходите и безбилетните пътувания да останат като проблем, който е частичен, а не масово явление. Чувствително увеличаване на приходите и частично намаляване на броя на пътниците, които ще пътуват без билет във влаковете на БДЖ. Всичко това трябва да се случи до края на тази година”, обясни Владимиров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com