Наши атлети тренират при Марадона в ОАЕ

6483
Наши атлети тренират при Марадона в ОАЕ

Честта да тренират на един стадион в Дубай с легендарния Диего Марадона имаха състезателите на известния български атлетически треньор Христо Стоянов-Професора, предаде АСН.

Още при първата си поява на стадиона, на който Дон Диего води отбора си "Ал Уахл", българският спец се запознал с него. В разговора станало ясно, че двамата с Марадона са родени в един и същ ден и в една и съща година - 1960-а. Научавайки това, аржентинецът много се зарадвал. Той веднага разрешил на българските атлети да тренират на пистата, докато футболистите са на терена. Нещо, което за останалите спортисти в Дубай си останало табу.

"За мен ще е удоволствие да тренирате заедно с нас на стадиона", казал гениалният аржентинец и наредил никой да не спира българите на стадиона. По-късно Марадона се запознал и с водените от Стоянов спринтьори Моника Гачевска и Илия Илиев. "Още от 1982 г. мечтая да се запозная с Марадона - разказа Стоянов. - В Дубай това се случи и съм много щастлив." Тримата българи получили от домакина на "Ал Уахл" като подарък екипи на тима и, естествено, Марадона ги разписал с удоволствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com