Опасността от воден режим в Добрич се увеличава

6729
Опасността от воден режим в Добрич се увеличава

Съвсем скоро Добрич може да остане на воден режим, тъй като електроразпределителното дружество "Енерго Про" става все по-настоятелно в исканията си за погасяване на дълговете към компанията от страна на ВиК - Добрич, предаде БНТ.

От електроразпределителното дружество настояват за спешна среща с министър Десислава Терзиева, на която да се вземат бързи решения за погасяване на дълга от 2 милиона лева. Водното дружество е 100% държавна собственост и негов принципал е Министерството на регионалното развитие.

150 хил. българи имат проблем с достъпа до вода

Водният режим е един от кошмарите на българите, а в последно време в страната сериозни проблеми с водата има в Община Брацигово, очерта...

По информация на „Енерго Про" неплатените сметки на водното дружество включват и стари задължения за ток, трупани в продължение на месеци. През септември миналата година Добрич остана на сухо отново заради натрупан дълг от пет милиона лева на дружеството към енергийната компания.

За да си получи парите, „Енерго-Про" спираше тока на помпените станции и след намеса от страна на регионалното министрество беше погасен част от дълга. Управителят на ВиК - Добрич е категоричен, че няма да допусне воден режим отново.

„На 19 август дойде покана, в която искат 730 000 лева да бъдат платени. До момента са разплатени мисля около триста и няколко хиляди, до края на седмицата, до 23-ти. Утре и вдругиден още около 500-600 000 ще бъдат преведени по сметките на „Енерго Про". Намирам една ситуация, тъй като аз съм от седмици управител, намирам една тежка ситуация. Има просрочени 2 400 000 задължения. Към момента съм разплатил 800 000 стари задължения и се надявам да избегнем ситуацията миналогодишната - добричлии да останат без вода", каза инж. Юлиян Иванов, управител на ВиК Добрич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com