Още в полунощ тръгват хайки за пушачи

4219
Още в полунощ тръгват хайки за пушачи

Още от полунощ се очаква да има проверки на Районните здравни инспекции за това спазва ли се пълната забрана за пушене на закрити обществени места.

Това каза в ефира на "Дарик" д-р Димитър Димитров, който ръководи дирекция „Обществено здраве” в Министерството на здравеопазването.

Левче на час за лов на пушачи

По 1 лев на час ще получават санитарните инспектори за среднощния лов на пушачи по кръчмите. Допълнителното заплащане над основната и...

Той напомни, че заложената в закона глоба за физически лица е от 300 до 500 лева за първо нарушение, а за фирмите санкцията е от 3000 до 5000 лева.

„Регионалните здравни инспекции, съобразно нашите указания, планират сами дейността си и доколкото знам със сигурност в някои РЗИ-та в големите градове са планирали още от полунощ проверки, с което наистина да се покаже решимостта за прилагане на закона“, заяви той.

Запитан дали броя на здравните инспектори, които са 600 души, е достатъчен за ефективен контрол, д-р Димитров напомни, че и в момента те контролират редица обекти по други закони и изисквания. Така че както и досега ще продължат да съвместяват проверките си с тези за забраната за пушене, допълни той.

„Невъзможно е във всеки един обект, във всеки един момент от време, или образно казано до всеки един нарушител, да има контролен орган, ако няма съзнание в обществото, ако няма едно разбиране за смисъла на всичко това, което се прави“, каза още Димитров.

Деца на пушачи имат проблеми с мехура

Децата на родители пушачи са заплашени от синдрома на раздразнения пикочен мехур, се казва в съобщение на Американската урологична асоц...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com