Протеин нарушава сърдечния ритъм

11934
Протеин нарушава сърдечния ритъм

Учени от университета в Синсинати откриха вариант на сърдечен протеин, който може да бъде свързан с нарушения на сърдечния ритъм и да доведе до внезапна смърт, предаде БГНЕС.

Това откритие може да послужи за ранна диагностика и лечение на болни от сърдечно-съдови заболявания, се казва в комюнике на университета.

За земетресенията и здравето

Земята напоследък започна все по-често да ни напомня, че човекът не й е господар. Най-горещата тема в момента по всички информационни ...

Оказва се, че това е първата генна мутация сред свързаните с калция протеини (богатите на аминокиселини хистидин протеини), показваща връзката между камерната аритмия и внезапна сърдечна смърт сред пациентите с дилатативна кардиомиопатия.

Дилатативна кардиомиопатия е състояние, при което сърцето отслабва, увеличава своя обем и вече не е в състояние ефективно да изпомпва кръв.

Екипът от учени, ръководен от доктор Вивек Сингх и доктор Литца Краниас, установи, че в рисковата група от внезапна сърдечна смърт влизат пациенти, имащи променен протеин, отговарящ за контрола на калция в сърдечните клетки.

Редактор: Десислава Симова

Земетресенията предизвикват преждевременно раждане

Стресът, причинен от преживяването на земетресение, може да доведе до преждевременно раждане, потвърждават учените. Специалистите пред...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com