По следите на поредното убийство

5102
По следите на поредното убийство
Личен мотив бил причина за разстрела в Горубляне

Вече има заподозрян за убийството на 40-годишния бизнесмен Драгомир Бицов в Горубляне. От пресцентъра на МВР посочват, че полицаите от СДВР са задържали 40-годишен мъж, който е криминално проявен, регистриран за кражби и осъждан. Заподозреният е заловен в столицата на адрес, на който пребивавал. Според събраната информация до момента, личен мотив е в основата на престъплението.

Според съдебния лекар нямало данни за насилствена смърт. В работата по случая се включиха криминалисти от сектор „Престъпления против личността“ - СДВР и техни колеги от Седмо районно управление.

На Г.Г. е наложена мярка за задържане по Закона за МВР за срок до 24 часа. Материалите са предадени на Софийска градска прокуратура, предстои повдигане на обвинение. Действията по разследването продължават.

Припомняме, че тялото на Бицов е открито на 14-и април сутринта в дома му на ул. „Стадиона“ №7, сигналът е подаден в полицията и на място веднага са изпратени екипи на Бърза помощ и Седмо РПУ, уточни говорителят на СДВР Нели Иванова.

При първоначалния оглед не са били открити следи от насилие. При аутопсията обаче съдебният лекар установил, че мъжът е застрелян в главата. На място е бил направен повторен оглед. Иванова допълни, че Бицов не е криминално проявен. По неофициална информация той е имал фирма за авточасти и магазин на столичната ул. „Козлодуй“, както и няколко заложни къщи.

40-годишният мъж обаче е считан за мозъка на бандата, разбита в края на май 2010 г. при спецакция “Лихварите” на МВР срещу незаконна финансова дейност, лихварство и изнудване.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество