"Подкрепа": Да се оттегли бездуховният проектозакон за детето

5546
"Подкрепа": Да се оттегли бездуховният проектозакон за детето

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" смята, че така записан Проектозаконът за детето ще задълбочи бездуховността, арогантността и липсата на гражданско образование при възпитанието на българските деца, заявяват от синдиката, предаде БГНЕС.

Третирането на Синдикатите и Църквата като нещо опасно и дистанцирането от тях е терор срещу нуждите на детето да се превърне в равностоен гражданин на Европа. Вероятно законотворците не са анализирали, че синдикатите учат хората на граждански права и позиции, а църквата въвежда християнските добродетели, жизнено важни за утвърждаване на истински духовни ценности в детския мироглед, заявяват от "Подкрепа".

Вероятно законотворците се надяват българските родители, "без да въвличат своите деца в религиозни и синдикални дейности" да успеят да изградят силни личности с позитивна вяра и граждански отговорности, но никъде в света родителите не са се справяли сами. За съжаление в този законопроект не е отбелязано, че за възпитанието на детето и ученика е необходима "държавна цензура" в културния и обществен живот. Защото "лошите примери", видяни в порнографски канали, в изпълнения на фолк "звезди", в поведение на "невъзпитани" политици и неосъдени престъпници възпитават негативно и са в дисонанс с говореното в училище. Никъде в законопроекта няма текст, който въвежда цензура към лошите примери на обществото, за да запази крехкия детски мироглед.

Досега българското общество далече не помагаше за възпитанието на децата с визуализиране на чутото в училище и децата виждаха как не спазват правила и закони и как изключението е правило. Сега с текстовете в проектозакона за детето със забрани към синдикати и църква, се гарантира изграждането на деца без християнска вяра и без гражданска позиция. Задълженията към родителите се свеждат предимно да отглеждат физически децата си, "да изпълняват" техните желания и нито дума за това да ориентират децата си религиозно, да ги възпитават в дух на толерантност, да бъдат партньори на учителите при тяхното духовно изграждане.

В законопроекта е акцентирано на финансовите лостове, които се използват в помощ на възпитанието, като те се налагат само към родители. Тук е пропуснато да се акцентира и гарантира, че глобите важат и за родители "роми", защото досега в Синдикат "Образование" няма примери за съществуването на такава практика. Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" ще предложи МТСП да оттегли този законопроект и преосмисли концепцията на закона, като използва много по-широк кръг заинтересовани обществени кръгове в интерес на българските деца.

Редактор: Сияна Любомирова

Свещениците срещу отделянето на децата от църквата

Пловдивският митрополит Николай заклейми публично законопроекта за закрила на детето. Причина за това стана залегналата забрана за рели...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com