"Политически зоопарк": Ако не ни убие коронавирусът, извънредното положение ще го направи

11286
"Политически зоопарк": Ако не ни убие коронавирусът, извънредното положение ще го направи
Снимка: Министерски съвет

По-късно и премиерът Бойко Борисов обоснова предложението, като за целта използва социалната мрежа фейсбук. Той на практика призна, че здравната система на България не е способна да понесе по-сериозно натоварване заради коронавируса, но пропусна да обясни заради кого тя не е в добро състояние.

Много други граждани обаче също използваха профилите си в социалните мрежи, за да изразят недовоството и притеснението си от предложените от правителството и премиера мерки.

Петьо Блъсков (журналист)

Предложението на правителството да удължи с месец извънредното положение е убийствено за България.

В момента губим 296 000 000 лв. всеки ден. Това са пари, които не влизат в хазната, защото държавата е затворена.

Неизбежно ще бъде увеличението на държавния дълг с минимум 10 млрд. лв.

Борисов обоснова по-дълго извънредно положение със здравната ни система

Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите...

По-голямата част от дребния и среден бизнес в момента изнемогва, след още един месец всичко ще е мъртво.

560 000 българи са заети в сектора хотелиерство и ресторантьорство. Ако нещо от сектора оцелее след първия месец, след втория всички тези хора ще са на улицата, а летния сезон ще е не отчасти съсипан, а невъзможен.

Това ще е съдбата на безброй други дребни търговийки и какво ли още не, които хранят държавната хазна, полиция, спешни служби, военните и армията от безсмислени чиновници.

Психологическият ефект върху хората, след 2 седмици заключване по къщите е тъжък. След още 6 седмици ще отиде към революция.

Ако не ни убие коронавирусът извънредното положение ще го направи.

Правителството предлага удължаване на извънредното положение до 13 май

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение. Предложението е срокът ...

Интересни бяха част от мненията написани под поста на Борисов.

Ето част от тях:

Miya Bel От тия милиарди които ще получите раздайте по 1000лв.на семейство и ще си седим в къщи!

Nataly St Не виждам как ще се оцелее без да се работи! А и без никакво движение и глътка въздух, скоро и без това болният и беден български народ, съвсем ще се поболее! Магазините затворени, помещенията освободени, около мен всички са освободени от работа, моят бизнес също мога да го забравя! Носете си маските и ръкавиците, спазвайте хигиена и физическа дистанция, за да може да се ограничи разпространението на вируса. Изследвайте хора, мислете стратегии, пускайте тествани групи по малко да работят, не ограничавайте достъпа до горите (нека хората дишат, но на дистанция разбира се). Ще загинем икономически, някои и физически с тези ограничителни мерки.

Georgi Andreev Аз не съм съгласен, ще съсипете живота на сумати народ от глад. Ще стане страшно, помнете.

Доходите на 36% от българите са намалели заради извънредното положение, сочи проучване на "Галъп"

Повече от една трета от българите декларират, че доходите им са намалели след въвеждането на извънредните мерки заради коронавируса, а ...

Mariya Dimitrova Вие не лекувате хората,пример майката и дъщерята,които починаха. Мислите само за собствените си задници,пример веднага се тествахте всички днес. Направете тези тестове,които препоръчват медицинските светила на населението. Изолирайте болните,възрастните,а младите и здравите на работа. Изолацията не е достатъчна. Освен от вируса,се мре от много други болести,които са неглижирани. А скоро ще има умрели от глад! Осъзнайте се мерките не са достатъчно адекватни!

Slavena Pamukova За три седмици 420 заразени, за шест 840, за девет 1260............До 2023 г. колко? Математиците от БАН какво изчислиха? Спрете да сравнявате нашата малка страна със 7 млн. население с другите държави. Всички сме ходили на запад и знаем за какви мегаполиси става дума. България е една махала.

Rosi Aleksova Защо администрацията на държавата не е разпусната и да работи от вкъщи? Защо обикновените хора със здравословни проблеми се лекуват по телефон и никой не ги приема в отделение, защо карантината е за частния бизнес, а днес в София по улиците няма място за паркиране? Нали трябва всички да си стоим по къщите? И още много защо?

Eliana Georgieva Spasova За пореден път се убеждавам,че ни имате за стадо овце. Казвам го и като гражданин на Република България,и като член на ГЕРБ. В Благоевград доста се напатихме от начина, по който гледате на нас.

Nikolay Stoianov Абе то всички изперкахме,ама аз имам един тъп въпрос.Защо на 13 03 2020/когато започваше кризата/,и бяхте толкова натоварени да мислите за предстоящите мерки за корона вируса,парламента тихомълком прокара разрешението за 5G?Знаете ли какво става по-този въпрос в соц.мрежи и какво недоволство има? Някой би ли отговорил на този въпрос ,че няма журналисти които да ви го зададат? Не журналисти ами,като-,,мисирки".Желая ви здраве и Бог да пази България!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След като Сарафов нареди проверка: Ето какво нарушения откриха в СРП

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...