Посредникът на Ганчев умувал седмица дали да го предаде

4805
Посредникът на Ганчев умувал седмица дали да го предаде

Посредникът, който е уведомил шефа на НАП Красимир Стефанов за смъртната заплаха, отправена от бизнесмена Гриша Ганчев, обмислял цяла седмица дали да предупреди потенциалната жертва, предаде Стандарт нюз.

Репликата на Ганчев, че ще изкорми Стефанов и ще го удуши със собствените му черва, е била казана в телефонен разговор в 12,54 часа на 11 май, а Стефанов е бил информиран около 9 часа сутринта на 18 май, предаде Дарик.
 
Специализираната прокуратура привлече собственика на "Литекс" като обвиняем за закана за убийство и за ръководене на организирана престъпна група заради която на 11 май 2012 г. бяха привлечени като участници в нея общо шестима души, сред които и синът му Данаил Ганчев.

 
На Гриша Ганчев му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 500 000 лева, предвид имотното му състояние. Ако в определения срок Ганчев не плати гаранцията, ще му бъде наложена по-тежка мярка за неотклонение "домашен арест" или "задържане под стража".
 
Посредникът на Гриша Ганчев е бивш данъчен директор, занимавал се с големите данъкоплатци, който в момента е висш мениджър в застрахователния бизнес.
 
"Ще го изкормя тоя твоя човек червенобузест! Ще му разпоря корема рано или късно! Това трябва да ти е ясно!", гласяла репликата на Гриша Ганчев, като в нея не фигурирало името на Красимир Стефанов. След седемдневен размисъл посредникът, който повече от 10 години не е в системата на данъчната администрация, решил да уведоми Стефанов.
Телефонният разговор между него и Ганчев се провел на следващия ден, след като при акция "Захар" беше задържан синът на бизнесмена - Данаил, и още петима души. След като на 18 май Красимир Стефанов е бил информиран, че животът му е застрашен, шефът на НАП е подал сигнал в полицията.

Гриша Ганчев закъса с две обвинения

Специализираната прокуратура повдигна две обвинения на Гриша Ганчев. Двете обвинения са за ръководител на организирана престъпна група...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com