Преасфалтират бул. "Цариградско шосе" от 2013 г.

4051
 Преасфалтират бул. "Цариградско шосе" от 2013 г.

От следващата година започва поетапната реконструкция на бул. "Цариградско шосе", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Преасфалтирането на булеварда ще започне от участъка от входа откъм магистрала "Тракия". През 2013 година ще се ремонтира и бул. "Владимир Вазов" от моста "Чавдар" до "Ботевградско шосе", както и бул. "Прага" от "бул. Ген. Скобелев" до бул. "Пенчо Славейков". "Ботевградско шосе" ще се ремонтира от ул. "Летоструй" до Околовръстния път.

През 2013 ще завърши строителството на 6 детски градини в столицата и ще започне изграждането на 6 нови градини - в районите "Панчарево", "Слатина", "Надежда", "Оборище" и "Нови Искър".

Ще започне и изграждане на Центрове от семеен тип и няколко защитени жилища. През следващата година ще продължи работата по проекта за "Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община", все още тече изборът на изпълнител за инсталацията за третиране на битови отпадъци. Йорданка Фандъкова обясни, че процедурата за подаване на документи за концесията на част от "Западен парк" ще започне отново и апелира към социално отговорния бизнес да обърне внимание на този проект.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...