Прогноза за времето - 20 юли (четвъртък)

4235
Прогноза за времето - 20 юли (четвъртък)
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес ще е предимно слънчево. Това съобщи Мартина Цветанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), цитирана от "Фокус".

След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна над източните и планинските райони, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Югоизточна България – до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°.

Прогноза за времето - 19 юли (сряда)

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Над източните райони ще е облачно и на места все още ще има превалявани...

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Ще духа до умерен, в масивите от Западна България – временно силен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли, слабо ще се понижи.

През следващите дни температурите ще продължат да се повишават. В петък и събота ще бъде предимно слънчево. В неделя също ще преобладава слънчево време, ще бъде и горещо, но ще има и по-значителни временни увеличения на облачността, на места с краткотрайни валежи.

Прогноза за времето - 18 юли (вторник)

През нощта в Източна и Южна България все още ще има валежи, на места в югоизточните райони ще са значителни по количество. Утре над се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com