Прокуратурата проверява инцидента край Езерово

11540
Прокуратурата проверява инцидента край Езерово

Официална проверка за причинена смърт при взрива на цистерната с пропан-бутан край Езерево на 14 август започна Варненската окръжна прокуратура.

Проверката стана факт, след като късно снощи почина 60-годишният Минчо Колев, служител на "Газтрейд", който е отговарял за цистерната. Мъжът беше с 95% изгаряния, а причина за смъртта е полиорганова недостатъчност, обясни управителят на Военноморска болница д-р Ивайло Въжаров. Предстои и аутопсия.

Най-тежко раненият след взрива при Езерово почина

60-годишният Минчо Колев, който беше най-тежко ранен след взрива на цистерна с пропан-бутан край Езерово, е починал. След инцидента от ...

Работният текст по образуваното досъдебно производство вече е по чл. 123 от Наказателния кодекс - за причинена смърт поради незнание или немарливост при изпълнение на служебните задължения което по закон се наказва от 1 до 6 години затвор,каза зам.-окръжният прокурор Радослав Лазаров, цитиран от "Стандарт Нюз". Към момента обвинението е срещу неизвестен извършител. Предстои още много работа по изясняване на нормативната база и назначаване на експертизи.

Погребението на Минчо Колев, който работи в „Газтрейд" от 7 години, ще бъде поето от фирмата, каза за „Стандарт" собственикът й Милчо Василев. Той е поел ремонтите на 50 домакинства, които са потърпевши от инцидента със счупени прозорци и врати от взривовете. Преди "Газтрейд" да обяви, че поема разходите по щетите, имаше двойно по-малко регистрирани домакинства като потърпевши.

В реанимацията е още и управителят на "Газтрейд" Пламен Стоянов, който е с 25 % изгаряния. За неговия живот няма опасност, увери шефът на болницата д-р Въжаров. Кръв за Пламен даряват негови приятели и съратници от цялата страна от форума „Граничари за България", на който той е член.

Във Военноморска болница лекуват и ранените при взрива 7 пожарникари, които имат различна степен на изгаряния.

Около 50 са засегнатите домакинства след взрива край Езерово

Около 50 са засегнатите домакинства след взрива във варненското с. Езерово - продължават да се описват щетите, причинени от инцидента т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...