Само за седмица БАБХ бракува стотици килограми храна

1191
Само за седмица БАБХ бракува стотици килограми храна
Снимка: БГНЕС

През изминалата седмица Българска агенция по безопасност на храните бракува 730 килограма негодни за консумация храни. Нередностите са констатирани по време на плановите проверки по официален контрол.

Инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните в Благоевград са бракували 320 килограма храни от животински произход, които са били без здравна и идентификационна маркировка. ОДБХ, град Сливен конфискува 220 килограма говеждо месо от нерегламентирано заклани животни в село Скобелево. Служителите на ОДБХ, София област са установили 122 килограма храни от животински произход с изтекъл срок на годност, липса на етикети и нарушена цялост, съобщиха от БАБХ.

КЗК спря обществени поръчки за храни на затворите в 11 града

С три отделни решения Комисията за защита на конкуренцията отмени решението за откриване обществени поръчки за доставка на хранителни п...

Инспектирани са общо 2181 обекта от търговска мрежа и обществено хранене на територията на цялата страна. Нарушения, които инспекторите констатират са предлагане на храни с изтекъл срок на годност, предлагане на храни без етикети, без здравна и идентификационна маркировка, както и несъответствия по сградов фонд и технологично оборудване и осъществяване на нерегламентирана дейност. В резултат на установените несъответствия са съставени 45 Акта за установяване на административно нарушение и са издадени 191 Предписания за отстраняване на несъответствия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com