SMS-и ще помагат на народа след труса

3470
SMS-и ще помагат на народа след труса

Взаимопомощ, разбиране, съпричастност...

На това ще разчитат пострадалите граждани от силното земетресение в нощта на 22 май.

Дянков успокои: Ще има помощ

Въпреки думите на премиера Бойко Борисов, че държавата няма намерение да раздава пари за щетите от земетресението на всеки дом, вицепре...

Такива са и съветите на държавата, която официално заяви, че пари за всички няма и не може да се очаква правителствена подкрепа за всеки ремонт и всеки пострадал дом. Още вчера при посещението си в Перник и околността противно на всички очаквания на гражданите министър-председателят Бойко Борисов не се хвърли във високопарни обещания, а заяви че българите трябва да се научат да си правят застраховки.

Държавата от днес ще се съсредоточи основно в помощта си за финансирането на детските градини, училищата и болниците, засегнати от труса. 

Кабинетът се надява след земетресението да се задейства моделът от бедствието в село Бисер, когато хиляди българи се обединиха и помогнаха на пострадалите.

Вицепремиерът Симеон Дянков все пак загатна с половин уста, че част от средствата за подпомагане на пострадалите имоти на граждани могат да дойдат от държавата, но основно ще се разчита на дарителска кампания и SMS-и.

Петър Диков: Сградите в София са сигурни

Резултатът от стрес теста на сградите в София не ме изненада, нашите сгради са сигурни, проектантите и строителите ни са добри. Това к...

Успокоителното в случая е, че щетите след труса не са големи и къщите, които се нуждаят от цялостен ремонт, за да се приведат в безопасен вид за експлоатация, са малко.

Държавата се ангажира за пореден път и да облекчи даренията от ДДС, за да могат повече пари да отиват за нуждаещите се. Очаква се в близките дни и часове да бъдат отворени сметки за набиране на средства за пострадалите, а апелът за помощ е към всички българи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...