Снегът не спря защитниците на "Пирин" (ВИДЕО)

1347
Снегът не спря защитниците на "Пирин" (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Снегът не спря активистите, протестиращи вече месеци наред в защитна на Национален парк "Пирин". Това е 14-а акция в София в защита на парка след промените в плана за управлението му.

Недоволните се събрана днес (22 март) пред сградата на Министерството на земеделието, където заседава Национален съвет за горите. От името на неправителствената организация "За да остане природа в България" ще бъде входирано предложение за забрана на износа на дърва за огрев от държавните гори.

Димов: Собственикът на "Юлен" е юридическо лице, което си плаща данъците

"Тази политическа активност ще продължи до изброите. Това си една политическа кампания. Както се съобразихме в Трън и Генерал Тошево, т...

Към момента няма индикации, че правителството смята да ревизира решението си за промяна на плана за управление на парк "Пирин", което позволява изграждането на нови съоръжения.

Организациите за опазване на околната среда смятат, че решението на правителството ще доведе до унищожаване на части от защитената територия и ще бъдат изсечени вековни гори. Според природозащитниците кабинетът разрешава строителство в 48% от територията на парка при положение, че до момента такова има само в 0.6% от нея. Те се заканиха да атакуват в съда правителственото решение за промяна на плана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...