X
 
 

Теменужка Петкова: Енергийната система е стабилна и готова за зимата

746 5
photo of Теменужка Петкова: Енергийната система е стабилна и готова за зимата
Снимка: БГНЕС
Енергийната система на страната е стабилна и подготвена за зимния период. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова при посещението си на новия диспечерски център, базиран в енергийното управление „Юг“ в Пловдив, предаде БНР.

Министър Петкова подчерта, че вече са приключили проверките на трите електроразпределителни дружества и Електроенергийния системен оператор преди началото на зимата. „Категорично мога да кажа, по първоначални данни системата е стабилна и трите електроразпределителни предприятия и ЕСО имат готовност да посрещнат есенно-зимния сезон“, беше категоричен министърът.

Готови сме за студовете, смята енергийният министър

Готови сме да посрещнем есенно-зимния сезон спокойни. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, на пресконференция днес (...

Два проекта за повече от 5 милиона евро са реализирани от Електроенергийния системен оператор за модернизация и контрол, като по този начин се допринася за сигурността на доставките и качество на услугата. „Тук в Пловдив се намира един от петте опорни пункта в страна, на база на които ще може да се осигури допълнителен резерв по отношение на системата. От тук ще може да се управлява системата дистанционно. По този начин ще можем да пестим и време. Ще могат и повредите да се отстраняват дистанционно, съответно и разходите ще бъдат по-малко“, обясни още министър Петкова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Тази жена отдавна трябваше да е в ЗАТВОРА .... Комунистка дясната ръка на Румен Овчаров ,това е Теметужа
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  И Курнела трябваше да е с тях.
  : 3 !
 • Шминке Англия-Чехия-САЩ 2 Шминке Англия-Чехия-САЩ преди 3 седмици Профил на трол?
  след 31.10.2019 няма да има шминке , защото маскарадата пада . Колкото и да са филмчета от Татотво-временя по главните телевизионни канали, капут на шминкето си е капута на шминкето .
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  А дали дистанционно ще могат да се командват янсените на силовите трансформатори ?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ще може!
  : 2 !
missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...

Последно в Актуално