Температурите днес ще се понижават и минималните ще са между 1° и 6°

2351
Температурите днес ще се понижават и минималните ще са между 1° и 6°
Снимка: Actualno.com

В Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще се примесва със сняг. По-късно през деня валежите ще спират, а след обяд от север и облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който до вечерта ще отслабва и ще се ориентира от север. Температурите ще се понижават и минималните ще са между 1° и 6°, максималните - между 4° и 9°.

Жълт код за обилни валежи в 17 области в страната

Максималните температури ще са между 5° и 10°. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеороло...

По Черноморието ще бъде предимно облачно. Валежи ще има в южните райони, но около и след обяд ще спират. Вятърът ще се усили и ще бъде умерен до силен, временно и бурен. Максималните температури ще са 6°-7°, температурата на морската вода е 8-11°. Вълнението на морето ще е около 4 бала.

Такава е прогнозата за времето, съобщиха за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над планините в сутрешните часове ще е облачно, с валежи от сняг. През деня валежите ще спират, най-късно в Родопите, а от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен, временно и бурен вятър от североизток. Сутринта температурата на 1200 м ще бъде около минус 1° , на 2000 м – около минус 6°, през деня ще се понижава.

През следващите два дни вятърът отново ще стане от североизток, но ще отслабне. Ще има значителна облачност, а вероятността за валежи е малка. По-значителни разкъсвания на облачността ще има във вторник преди обяд. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще са с градус-два по-високи от предишния ден. В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще бъде и малко по-топло.

Днес след пладне от югозапад ще започнат нови валежи

Днес ще преобладава облачно време. По-съществени разкъсвания на облачността ще има през нощта и сутринта над Южна България. До обяд ще ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com