Тръгна битка в нета за 8200 места в забавачките

5908
Тръгна битка в нета за 8200 места в забавачките

Свободните места в яслите и първа група на забавачките са общо 8200. Битката за приема наесен започна днес, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Надпреварата в електронната система е за малчуганите, родени през 2009, 2010 и 2011 г., предаде АСН.

За хлапетата, които трябва през есента да са първа група, има 3800 места. Записването в системата върви безпроблемно, увери шефът на общинската образователна дирекция Мария Минчева. При посочване на желанията за забавачка записвайте най-исканата градина на първо място, тъй като за нея се дават най-много точки, посъветва Минчева. Тя допълни, че допълнителните критерии, които дават привилегия на децата да влязат в забавачката, се проверяват чрез документи.

По думите й около 1% са родителите, които посочват, че отговарят на допълнителните критерии, но нямат документи да докажат това. Директорите, които приемат фалшиви книжа от майките и татковците пък, ще бъдат санкционирани, каза още Минчева.

В някои столични райони недостигът на места в забавачките вече е преодолян, изтъкна Фандъкова. В "Младост", "Люлин" и Центъра обаче все още има дефицит.

Кметът откри нова детска градина във Волуяк. Сградата е построена на мястото на последната 20 пожароопасна барака в града. Тази година предстои разширение на забавачки в "Оборище". Ще се изгражда нова градина за 10 групи в "Студентски град". Ще започне строителството на нови сгради в "Лозенец" и "Дружба", които трябва да са готови догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-важното за деня, 16 юни 2024 г.
Най-важното за деня, 16 юни 2024 г.

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16 юни. МИР ЗА УКРАЙНА И ВРЪЩАНЕ НА УКРАИНСКИТЕ ДЕЦА: ПРИКЛЮЧИ СРЕЩАТА...