Взрив пред офис на "Евророма" в Сандански

5662
Взрив пред офис на "Евророма" в Сандански

59-годишен мъж е в много тежко състояние след експлозия на взривно устройство в Сандански. Бомбата, с голяма мощност, избухна малко след 6 часа тази сутрин в района на кооперативния пазар в курортния град, предаде БГНЕС.

59-годишният Малин Илиев е от листата на "Евророма" на последните избори. Той е с откъсната ръка и с опасност за живота. Откаран е в болницата в Сандански.

Експлозията стана пред офиса на партия "Евророма", намиращ се на улица "Бистрица", между река Санданска Бистрица и ул. "Стефан Стамболов". Изпочупени са стъклата на офиса, както и на съседните сгради.

Полицаите в града провеждат оглед, районът е отцепен. Очакват се експерти от служба ДОТИ на МВР, които ще установят вида на взривното устройство. За момента е ясно само, че експлозията е била с голям тротилов еквивалент.

По непотвърдена за момента информация, има вероятност пострадалият при експлозията да е носил взривното устройство, което при опит да бъда поставено или пренасяно, е избухнало, тъй като е пострадала ръката му. Пострадалият има и други тежки наранявания вследствие на експлозията.

Според друга версия пострадалият гражданин е случайно преминаващ, който е видял съмнителен пакет пред входната врата на офиса на "Евророма". При вдигането му от човека, пакетът е експлодирал.

Лидерът на "Евророма" в Сандански Тони Ангелов допусна, че самият той е бил е целта на взрива.

Ангелов събирал пред офиса всяка сутрин по това време строителни работници и ги изпращал на работа. Именно той отварял офиса на "Евророма". Тази сутрин обаче закъснял. Жертва на бомбата станал един от работниците, който видял чанта на мястото и я вдигнал.

Твърди се, че чантата висяла на дръжката на вратата. Клубът на "Евророма" е всъщност кафене. То се намира на мястото, където започва ромската махала.

Тони Ангелов е от 10-ина години лидер на "Евророма" и няма данни да е имал някакви негативни връзки и прояви, твърдят негови съграждани.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com