Най-важните новини за деня: 7 май 2024 г.

4984
Най-важните новини за деня: 7 май 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 7 май 2024 г.

"ПУДЕЛИТЕ КРИЯТ НЕРАБОТЕЩАТА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА": НИКОЛАЙ ДЕНКОВ ПРЕД ACTUALNO

Броени часове преди старта на предизборната кампания в Студио Actualno поканихме бившия премиер акад. Николай Денков, за да отговори на най-важните въпроси около предсрочния вот на 9 юни.

РАДАН КЪНЕВ - ПЕТИ, ЕЛИСАВЕТА БЕЛОБРАДОВА - ПОСЛЕДНА: ПП-ДБ НАРЕДИ ЕВРОЛИСТАТА СИ (СНИМКИ)

"Продължаваме промяната - Демократична България" обяви общата си листа, с която ще се яви на европейските избори на 9 юни.

"НЯМАМЕ ВЪТРЕШНИ ПРОТИВОБОРСТВА": РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ ПОВЕЖДА ЕВРОЛИСТАТА НА ГЕРБ, НО БЕЗ МАРИЯ ГАБРИЕЛ В НЕЯ

Листата ни е стабилна, нямаме вътрешни противоборства или вътрешна конкуренция. Ще работим с цел да оправдаем доверието на хората и да сформираме най-голямата група в ЕНП от България.

КАК ЩЕ СЕ ОТРАЗЯТ НА БЮДЖЕТА ПРОМЕНИТЕ В ХАЗАРТА? ГОВОРИ ЛЮБОМИР КАРИМАНСКИ (ВИДЕО)

В какво състояние е бюджетът на страната, след като депутатите единодушно забраниха рекламата на хазарт в медиите? На този въпрос в Студио Actualno отговори финансовият експерт Любомир Каримански, бивш народен представител от ИТН и председател на бюджетната комисия в парламента.

ПЕТРОЛНАТА АСОЦИАЦИЯ: ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА НЯМА ДА СКОЧИ НАД 3 ЛВ.

Няма драстично повишение на цената на горивата. Има леко повишаване на цената на бензина с около 1-2%. Това заяви председателят на Управителния съвет на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев пред bTV. 

УЧАТ НИ НА ПАРКИРАНЕ: ЗАМ.-КМЕТ НА СОФИЯ ОБЯСНЯВА ХАОСА ПРИ НДК

Моята задача е да създам алтернатива на придвижване и хората да идват в центъра по друг начин освен с кола. Тези, които нямат коли, както и тези, които работят в центъра и трябва да дойдат само с коли, сега имат и други опции. Това обясни зам.-кметът по транспорта в Столичната община Илиян Павлов за промените на движение по булевардите „Витоша”, „Патриарх Евтимий” и „Фритьоф Нансен”.

РУСКИ ТАНК СТРЕЛЯ ПО РУСКА ЩУРМОВА ГРУПА: НАСТЪПЛЕНИЕТО В УКРАЙНА СЕ ЗАБАВЯ (ВИДЕО)

С всички сили напред и на всяка цена, преди новото оръжие и боеприпаси от САЩ да дойдат в по-големи количества в Украйна. Ясно е, че това е тактиката на руското военно командване на фронта в Украйна в момента. Тя е подкрепена и от действия на дипломатическия фронт – Русия обяви учения с тактическо ядрено оръжие и заплаши с ответен отговор Великобритания и Франция заради реториката им и политиката им по отношение на войната в Украйна: Русия заплаши с удари британски военни обекти и техника във и извън Украйна

АНАЛИЗ: МЕДЕНИЯТ МЕСЕЦ НА ПОЛША С УКРАЙНА ПРИКЛЮЧИ

Меденият месец между Варшава и Киев приключи, пише Михал Кранц в статия за UnHerd. Всичко, което остава от ентусиазираната подкрепа за модела 2022, са спомените.

BLOOMBERG: РУСНАЦИТЕ СЕ ПРИМИРЯВАТ С ВОЙНАТА НА ПУТИН В УКРАЙНА

Докато издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин полага клетва за още шест години като президент, инвазията се превърна в част от ежедневието на много руснаци, обърквайки очакванията, че натискът на международните санкции и задълбочаващата се изолация в крайна сметка ще ги обърнат срещу него, пише Bloomberg.

БОРБА ЗА КОКАЛА: НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ПУТИН

В навечерието на поредното встъпване в длъжност на диктатора Владимир Путин като президент, насрочено за 7 май, представителите на руския елит започнаха още по-активно да обсъждат слуховете за това кой и на каква позиция ще влезе в обновеното правителство.

ПУТИН СЕ ОТКАЗВА ОТ ЗЛАТО ЗА ВОЕННАТА СИ МАШИНА: РУСИЯ СМЕНЯ СТРАНАТА ВЪВ ВОЙНАТА В СУДАН

Възможно е Русия да смени страната в гражданската война в Судан, за да подкрепи Суданските въоръжени сили в стремежа им да създадат военноморска база в Червено море. Това би хармонизирало иранската и руската политика по отношение на африканската страна и би създало възможности за засилено иранско-руско сътрудничество там и в по-широкия район на Червено море, анализира американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

"ХАМАС" ПРИЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СПИРАНЕ НА ОГЪНЯ, ИЗРАЕЛ ОДОБРИ ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ В РАФАХ

 

Палестинската радикална организация "Хамас" е одобрила предложението за спиране на огъня в ивицата Газа, предложено от посредниците Египет и Катар. Това се казва в публикация в официалния канал на "Хамас" в приложението "Телеграм", предаде ДПА.

ПРИМИРИЕ В ГАЗА: ПРЕДЛОЖЕНИЕТО, С КОЕТО "ХАМАС" СЕ СЪГЛАСИ

 

Палестинската групировка "Хамас" обяви днес, че се е съгласила на сделка в три етапа за прекратяване на огъня и размяна на заложници за затворници. Израелски представители казаха, че сделката в този вид, предложена от посредниците в преговорите, не е приемлива за Израел, защото параметрите й са смекчени. САЩ, Катар и Египет са посредници в преговорите, предаде Ройтерс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Седмична прогноза за времето за 20-26 май 2024 г.

Шофьорите да внимават на АМ "Тракия": Важно съобщение от АПИ

Знеполският епископ Арсений бе избран на първи тур за кандидат за Сливенски митрополит

Земетресение разлюля района на Сливница

Доматите и краставиците по борсите поевтиняват

Най-важното за деня, 18 май 2024 г.

Прогноза за времето - 19 май 2024 г. (неделя)

Служебният министър Евтим Милошев даде официален старт на туристическо Лято 2024

Кирил Петков: След заплаха за живота ми се възложи постоянно полицейско присъствие пред дома ми

Коментар №3 на седмицата: Лозунгът на негласуващите: Нещо, което трябва да пише на всеки билборд

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество