Забраната за пушенето влезе в парламента

4231
Забраната за пушенето влезе в парламента

Законопроектът за забраната за пушенето на обществени места и продажбата на енергийни напитки на лица под 18 години влезе в парламента. На заседание на комисията по здравеопазването депутатите гласуваха "за" приемането на проектозакона на първо четене, предаде АСН.

От 20 души кворум при трима отсъстващи всички 17 останали гласуваха "за". По повод законопроекта здравният министър Стефан Константинов обясни, че с него се целят няколко мерки. Освен да се забранят продажбата на енергийни напитки на лица под 18 години и хора във видимо нетрезво състояние, се забранява и рекламата на тези напитки.

Относно забраната за пушенето министърът каза, че тя не само ще ограничи пушенето на обществени места, а ще ограничи включително и запалването на цигара в училищни дворове, детски градини и други подобни сгради.

Червената Мая Манолова пък обясни, че наистина й е приятно, че това е един от проектите, за който министърът ще срещне пълна подкрепа. Тя увери, че ще се постарае да убеди всички нейни колеги от парламентарната група КБ да гласуват за неговото приемане, тъй като, според нея, мерките, които са взети за енергийните напитки и за тютюнопушенето, са подходящи. Тя допълни, че две години срок е бил абсолютно достатъчен за адаптиране и бе категорична, че гласува "за".

Пушачите у нас намаляват заради скъпите цигари

Броят на пушещите българи намалява основно поради покачването на цените на цигарите, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здра...

Също така обаче тя допълни, че все пак трябва да се отбележи, че с приемането на този законопроект депутатите не са постъпили коректно спрямо хотелиерите и ресторантьорите. Тъй като те са влезли в огромен преразход с обособяване на помещения, специално за пушачи и непушачи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com