Артисти, певци и спортисти обявиха подкрепата си за Йорданка Фандъкова  

7494
Артисти, певци и спортисти обявиха подкрепата си за Йорданка Фандъкова  
Снимка: Facebook

Изтъкнати представители на изкуството и спорта подкрепиха Йорданка Фандъкова за кмет на София.

Певицата Богдана Карадочева например казва, че харесва Фандъкова, защото е уравновесена, добре възпитана, не е агресивна и спокойно управлява града.

За актьора Асен Блатечки тя е неговият избор, защото иска за града му да се грижи умен, мил и разбран човек. „Другата основна причина, поради която я подкрепям, е,  защото тя е единственият кандидат, който се грижи за културата в столицата. Аз лично не чух от нито един друг кандидат нещо за култура, а г-жа Фандъкова го прави от години, без да се хвали с това“, заявява във видео обръщение Блатечки.

Цигуларят Васко Василев споделя, че е възхитен от всичко, което тя прави за София и всеки път когато се връща в столицата, я намира все по-хубава, по-подредена, по-чиста. „Толкова често политиците говорят, че нещо ще се случи или обещават. Аз от едно време помня, че като кажат: “Ще видим“, това означава, че нищо няма да стане. При г-жа Фандъкова има резултати и това е най-важното“, казва музикантът.

Според Христо Стоичков София е такава, каквато е, благодарение на Фандъкова и нейния екип, на хората, които се трудят и милеят за София. „Аз вярвам в един почтен човек, какъвто е г-жа Фандъкова. Познавайки я много добре, знам, че това, което е започнала, няма да го остави наполовина, винаги го е свършвала. София расте и хубавее, защото много неща се направиха – и детски градини, и площадки, което е много важно за децата, за да не са по улицата. Желая ви много успех на вас и вашия екип и се надявам, че отново вие ще бъдете кмет на София“, казва в обръщението си към нея Стоичков.

Оперната певица Райна Кабаиванска се възхищава на Фандъкова за това как намира време за всичко, включително да отиде на концерта, организиран от НБУ с нейния майсторски клас. Благодарна й е, че дава на класа две стипендии, от които имат нужда. „Аз съм много инстинктивна и решавам не по разум, а по инстинкт. Това беше моето първо впечатление от Фандъкова - голяма жена, големи възможности, но най-важното истинска жена, което за мен е най-голямата стойност. Няма значене откъде си – от ляво, дясно, център, но трябва да си истински!“, допълва Кабаиванска.

Актьорът Филип Аврамов я подкрепя, защото по думите му тя е една от най-добрите градоначалнички в демократичните ни години и защото тя е най-добрата кандидатура в момента за София.

Според колегата му Малин Кръстев дори София в момента да прилича на строителна площадка, някой трябва да довърши всичко това. За него Фандъкова е човек, който е вътре в нещата, тя заслужава да й се даде шанс да довърши започнатото, защото знае накъде отива градът.

„Йорданка Фандъкова е изключително отговорен, честен и некорумпиран човек, човек с открито сърце, който досега винаги е разрешавал проблемите, свързани със съсловието на творците, които представлявам“, са думи на актьора Христо Мутафчиев.

„Естествено, че подкрепям г-жа Фандъкова, защото тя е доказан професионалист, човек, който работи“, казва за нея Димитър Туджаров - Шкумбата.

В подкрепа на Фандъкова за следващ мандат се обявиха още певицата Ирина Флорин, волейболистът Любо Ганев, гимнастикът Йордан Йовчев, лекоатлетката Йорданка Благоева и много други.

От своя страна Фандъкова заявява, че творците са най-важната част на столицата, защото те са хората, които пазят и връщат духа й. Тя казва, че след създаването на много открити пространства за култура, се изгражда център за съвременна култура, предстои да се направи една голяма концертна зала, която да бъде пример в архитектурно отношение и организация, и една по-малка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com