Alpine направи първи тестове

4737
Alpine направи първи тестове
Тримата пилоти на Signatech-Alpine завъртяха 1459 км на "Пол Рикар".

Натоварената мартенска програма на Signatech-Alpine завърши с 2-дневна тестова сесия на пистата „Пол Рикар“, Франция. След съобщението от 8 март за завръщането на Alpine в състезанията за издръжливост в Льо Ман, и след официалното представяне на 22 март на прототипа с N°36 в L’Atelier Renault, Париж, новият автомобил направи своя пистов дебют този вторник и сряда.

Тримата пилоти в програмата – Нелсън Панчиатичи, Пиер Раг и Тристан Гоменди – се възползваха от официалната European Le Mans Series предсезонна тестова сесия на пистата „Пол Рикар“, Франция, за да изпробват за пръв път новия болид преди сезон 2013.

Alpine се завръща в Льо Ман

На 5 ноември 2012 висшият мениджмънт на Renault обяви намерението си да съживи марката Alpine в рамките на партньорство с Caterham. Дне...

Основните цели на тестовата сесия бяха да се тестват промените, направени по шасито на Alpine, и оптимизиране на настройките на шасито спрямо последните смеси на Michelin. През светлата и тъмната част на денонощието бяха тествани и оценени различни гуми с цел подготовка за първите кръгове от шампионата European Le Mans Series, както и за „24 часа на Льо Ман“.

В сряда сутринта Нелсън Панчиатичи записа най-доброто време от двата дни. Тримата пилоти завъртяха 1459 тестови километра в южна Франция.

Състезателният дебют на N°36 Alpine в 2013 European Le Mans Series нще се състои на а „Силвърстоун“, Англия, на 12-13 април.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com