Байерн подчини Ювентус

5509
Байерн подчини Ювентус

В първи мач от четвърфиналната фаза на Шампионската лига отборът на "Байерн Мюнхен" взе комфортен аванс от два чисти гола срещу италианския шампион "Ювентус".

Мачът започна шокиращо – още в 27-та секунда Давид Алаба откри резултата след далечен изстрел, който изненада много неприятно Джанлуиджи Буфон. За гола на левия защитник на „Байерн” допринесе лекия рикошет в крака на Артуро Видал, който фалцира топката и тя смени посоката си, като отиде право в левия ъгъл на вратата на „Ювентус”.

Баварската машина срещу италианската пресметливост - време за шоу

Осем останаха – търсят се четири. Дойде време за четвъртфиналната фаза на Шампионската лига – време за гол след гол и &bdqu...

Голът обаче не стресна видимо италианците и те установиха териториално надмощие в следващите минути. Шанс за изравняване се откри пред Андреа Пирло, който от пряк свободен удар прати опасно топката точно над гредата на Мануел Нойер. А веднага след това Артуро Видал с мощен шут прати топката до дясната греда, но в аут.

В 15-тата минута „Байерн” претърпя сериозна загуба – Тони Кроос разтегна мускулни влакна в бедрото и беше сменен от Ариен Робен. Това даде импулс за баварците и в рамките на пет минути те пропуснаха три положения – първо Робен от воле принуди Буфон да избива, после Франк Рибери за малко не вкара гол след бърз пробив, но ударът му мина в аут до гредата, а накрая Данте с глава след корнер също стреля в аут.

Тези положения дадоха началото на мощна офанзива на германците и здрав домакински натиск. Половин час след началото на мача Робен пропусна най-сериозното положение до този момент – пробив на Томас Мюлер отдясно доведе до пас в наказателното поле и там Ариен Робен някакси не успя да уцели зейналата врата, след като Буфон избра грешния ъгъл преди изстрела на холандеца.

Десетина минути преди края на полувремето „Байерн” претендираше за дузпа – центриране отляво по земя на Рибери намери Марио Манджукич, който изпревари Джорджо Киелини, но не успя да засече топката, след като Киелини го натисна. Марк Клатенбърг обаче замълча.

Противно на развоя на срещата в края на първото полувреме „Ювентус” за малко не изравни. Тогава след корнер Леонардо Бонучи стреля изключително опасно с глава, но отново малко над горната греда.

Ювентус затвърди превъзходството си в Италия с успех над Интер

Под проливния дъжд на стадион „Джузепе Меаца” действащият шампион на Италия "Ювентус" изигра много умно дербито с "Интер" и...

Второто полувреме започна с добро положение пред Марио Манджукич, който беше изведен отдясно, но стреля в близкия ъгъл и Буфон отрази без проблем. Последва и опасен удар от фаул на Алаба, но отново италианският вратар внимаваше.

Превъзходството на „Байерн” обаче даде резултат в 62-рата минута. Тогава Луис Густаво стреля отдалеч, Буфон не изби добре, топката се спря в краката на Манджукич, който подаде на празна врата на Томас Мюлер и нормално стана 2:0. В ситуацията обаче Манджукич беше в засада.

Вторият гол за баварците принуди Антонио Конте да пусне в игра Мирко Вучинич и Себастиян Джовинко, което доведе до две поредни положения пред Видал, изработени точно от Джовинко. И в двата случая обаче ударите на чилиеца бяха спасени от Нойер.

В самия край на мача Франк Рибери показа рогата си - французинът влезе умишлено с бутоните в прасеца на Видал, но неадекватният Клатенбърг не посмя да изгони седмицата на "Байерн", а това щеше да е заслужено. А в последната минута на мача Томас Мюлер незнайно как не вкара трети гол след два последователни шута, но Буфон някак парира и това положение.

В крайна сметка мачът завърши при резултат 2:0 за "Байерн" и сега шансовете на "Ювентус" за обрат са доста малки, но все пак двубоят ще бъде решен именно в Торино.

Байерн с рекорд като гост в Бундеслигата

Ново гостуване, нов успех – отборът на „Байерн” няма спирка в Бундеслигата и успя да преодолее с 2:1 третия във време...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com