Баварската машина срещу италианската пресметливост - време за шоу

5028
Баварската машина срещу италианската пресметливост - време за шоу

Осем останаха – търсят се четири. Дойде време за четвъртфиналната фаза на Шампионската лига – време за гол след гол и „Гол за гол”.

Байерн – Ювентус, 21:45 часа

Байерн срещу Ювентус - дербито на четвъртфиналите в Шампионската лига

Само едно голямо дерби ще има на четвъртфиналната фаза в най-комерсиалния европейски клубен турнир - това между четирикратния носител н...


Перлата , която украсява тази фаза на турнира. Безспорно това е сблъсъкът, в който нищо не може да се каже предварително. Защото това са отборите, които могат да се противопоставят на тоталните фаворити в турнира в лицето на „Реал Мадрид” и „Барселона”.

Баварският колос има вече два финала в последните три издания на Шампионската лига и е горещ фаворит за титлата и в това издание на лигата. „Байерн” е европейска марка, но истината е, че без титла от най-комерсиалния клубен турнир тази формация на баварците няма да получи необходимото признание.

За пръв път от доста време насам „Ювентус” стигат толкова напред в турнира. Всъщност за последно това им се случи през 2006 година, когато отпаднаха от „Арсенал” на четвъртфинал. Интересен факт е, че Юве няма загуба от германски отбор на четвъртфинална фаза в европейските клубни турнири.

Досега "Байерн" и "Ювентус" са се срещали шест пъти в евротурнирите, като всичките им мачове са в Шампионската лига - всичките в груповата фаза на турнира. "Байерн" има 2 победи, "Ювентус" - 3, има и едно равенство. Най-голямата победа в сблъсъка е за "Байерн" - 4:1, при това в Торино. Този успех гарантира минаването на германците напред в турнира през сезон 2009-2010 година, а после баварците стигнаха до финала, където загубиха от "Интер" с 0:2.

Байерн с рекорд като гост в Бундеслигата

Ново гостуване, нов успех – отборът на „Байерн” няма спирка в Бундеслигата и успя да преодолее с 2:1 третия във време...

Преди мача и двата отбора са в добро настроение – „Байерн” постави рекорд с победа с 9:2 срещу „Хамбургер” в последния кръг от Бундеслигата, а „Ювентус” сломи като гост „Интер” в дербито на Италия.

И двата тима нямат проблеми със съставите – при „Байерн” Марио Гомес има мускулни болки, докато при Юве Мирко Вучинич беше болен от грип, но се очаква и двамата да са готови за мача. Джордо Киелини също е възстановен от болките си в глезена и изигра пълни 90 минути срещу „Интер”.

Средните ставки на букмейкърите дават сериозно предимство за „Байерн” – 1.60 за тяхна победа при 4.00 за равен и 6.50 за победа на Юве.

Прогноза:

Пари Сен Жермен – Барселона, 21:45 часа

Ювентус затвърди превъзходството си в Италия с успех над Интер

Под проливния дъжд на стадион „Джузепе Меаца” действащият шампион на Италия "Ювентус" изигра много умно дербито с "Интер" и...


На пръв поглед каталунците са тотален фаворит в този сблъсък, но не бива да се забравя, че макар ПСЖ да стигат за пръв път до тази фаза на турнира от над едно десетилетие насам, във френския тим има много опитни играчи.

Психологически допинг за французите ще е фактът, че в състава се връща звездата им Златан Ибрахимович. Ибра беше наказан за два мача след червен картон в първия осминафинален мач с „Валенсия”, но УЕФА се смили и намали наказанието му. А именно шведът често-често е показвал, че не таи особено добри спомени от престоя си в „Барселона” и сега със сигурност ще иска да си го върне.

Освен Ибрахимович, в състава на ПСЖ се връщат още Лукас Моура и Езекил Лавеци. И двамата не играха в последния кръг на Лига 1 срещу „Монпелие” (1:0 за ПСЖ). Ще липсва обаче Тиаго Мота, който има стаж като играч на каталунците и добре знае как да играе срещу магическите халфове в синьо-червено. Интересно ще е дали Дейвид Бекъм ще играе, дори и като резерва.

За „Барселона” на линия са Жорди Алба и Шави Ернандес, които страдаха от контузии, но извън групата останаха Карлес Пуйол и Адриано Кореа. Това безспорно ще се отрази на катаунците, които през тази година не се радват на особено добри представяния в защита.

Шефът на ПСЖ: Анчелоти остава начело и през следващия сезон

Карло Анчелоти ще води отбора на Пари Сен Жермен и през следващия сезон, потвърди президентът на парижани Насер Ал-Хелайфи. По този нач...

Досега „Барса” и ПСЖ са играли на четвъртфинал в турнира през сезон 1994-1995 година. Тогава французите, водени от феноменалния Джордж Уеа, отстраняват Барса с общ резултат 3:2 – 1:1 в Испания и 2:1 във Франция, когато ПСЖ прави обрат от 0:1.

Средните ставки на букмейкърите сочат сериозно предимство на испанците – 1.75 за тяхна победа, 5.00 за победа на ПСЖ и 3.90 за равенство.

Прогноза: 12

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com